In de afgelopen periode is de handel in digitale munten toegenomen. Steeds meer particulieren investeren in een munt als Bitcoin, Ethereum of bijvoorbeeld Dogecoin. Ook Cardano en de Binance Coin zijn populaire munten. Er zijn twee duidelijke redenen aan te wijze voor de toename in de populariteit van de handel in crypto. Allereerst is Bitcoin of Dogecoin kopen makkelijker geworden. Je koopt deze munten tegenwoordig eenvoudig via iDeal op een van de Nederlandse of internationale platforms. Daarnaast is de Bitcoin-, Ethereum- en Dogecoin koers de afgelopen periode fors gestegen. Bitcoin wist een nieuw record te zetten van ver boven de 60.000 Amerikaanse dollar. Daar waar de vorige top rond de 20.000 dollar lag. 

In dit artikel zetten we de populairste digitale munten voor je op een rijtje. Heb jij de investering in een van deze munten al eens overwogen? 

Populairste digitale valuta op dit moment 
Onderstaande top 10 toont de populairste digitale munten van dit moment. Houd er rekening mee dat de koers van deze munten zeer volatiel is. Het kenmerkt de markt met digitale munten. 

1. Bitcoin
2. Ethereum
3. Cardano
4. Binance Coin
5. Solana 
6. Ripple
7. Dogecoin 
8. Polkadot
9. Luna 
10. Chainlink 

Zelf investeren in een digitale munt 
Zoals eerder in dit artikel genoemd werd, kun je steeds makkelijker zelf investeren in een digitale munt. Er zijn diverse platforms waarop je een account aan kunt maken met je e-mailadres. Na verificatie, vaak heb je er een rijbewijs of paspoort voor nodig, kun je de eerste munten met iDeal kopen. Fijn aan crypto is het feit, dat je niet direct een volledige Bitcoin hoeft over te nemen van een verkopende partij. Je kunt een fractie van zo’n munt aanschaffen. Handelen in digitale munten werkt op basis van vraag en aanbod. Een partij moet een munt aanbieden, om deze aan te kunnen kopen. Naarmate er meer vragers zijn voor een bepaalde munt, zal de waarde hiervan stijgen. Zeker in combinatie met een beperkt aanbod.  

Munten in je eigen portemonnee stallen
Je kunt de gekochte munten op het platform laten staan, waar je deze koopt. Het is echter verstandiger om de munten in een eigen portemonnee te zetten. Een portemonnee is niets meer dan een combinatie van een private- en public key. Logischerwijs dien je de private key voor jezelf te houden. Er zijn verschillende websites en apps, waarmee je in kunt loggen op je portemonnee aan de hand van deze codes.