De zomer is net afgelopen en het wordt weer kouder in Nederland. Berg de tiener bikini en de zwembroek maar weer op. Het goedkoopste is om alvast een vakantie voor volgend jaar te boeken of misschien ga jij wel in de kerstvakantie nog even ergens genieten van de zon. In dit artikel ga ik de beste vakantiebestemmingen voor jou op een rijtje zetten!

Frankrijk

Als je in Frankrijk bent, zul je al snel zien dat de Nederlandse kentekens je om de oren vliegen. Bij het merendeel van de Nederlanders staat een vakantie naar Frankrijk op nummer één! Gelukkig zijn er in Frankrijk genoeg plekjes om even de drukte te ontvluchten. Je kunt er prachtige bergdorpjes gaan bekijken, een dagje ontspannen aan het strand of even de geschiedenis van Frankrijk opzoeken. In Frankrijk is er voor ieder wat wils.

Spanje

Een vakantie naar Spanje heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een geslaagde zomervakantie. Zandstranden van kilometers lang, gezellige dorpjes en metropolen waar je kunt proeven van de cultuur. Spanje is onder de Nederlanders enorm bekend als het gaat om vakantiebestemmingen. Naast de prachtige stranden kun je er ook altijd voor kiezen om een dag te gaan wandelen en te genieten van de prachtige omgeving. Huur een auto en ga genieten van de mooie gebieden! Net zoals Frankrijk heeft Spanje ontzettend veel te bieden.

Griekenland

Als je echt een mooie vakantiebestemming wilt hebben, moet je naar de Griekse eilanden gaan. Ook de Nederlanders vinden het een fantastische vakantiebestemming. Je kunt er genieten van de azuurblauwe zee, de prachtige natuur, de tropische stranden en de aangename temperaturen. Het fijne aan Griekenland is dat je kunt kiezen voor een luxe, dure vakantie of voor een iets goedkopere vakantie. Ga je naar Mikonos of Santorini, dan kun je verwachten dat je een iets duurdere vakantie hebt. Echter zijn het wel prachtige eilanden waar je kunt genieten van de mooie plaatsen en het lekkere eten. Als je minder budget hebt voor je vakantie en toch een hele mooie vakantie wilt, zou ik kiezen voor het eiland Corfu. Corfu staat bekend als het groene eiland. Overal waar je kijkt zie je planten, struiken en bomen. Corfu heeft 80 procent van zijn inkomsten te danken aan de olijfolie export. Je hebt er zandstranden en kiezelstranden, maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal werkelijk prachtig.

Dit zijn eigenlijk wel de drie beste vakantiebestemmingen, maar de meningen kunnen natuurlijk afwijken. Als jij liever naar Italië of Duitsland gaat, moet je dit natuurlijk blijven doen.