Nog op zoek naar de ideale manier om je volledige kledingcollectie ordelijk op te bergen? Dan kan je online kijken voor een optie die voldoet aan al je voorkeuren, maar hier ben je wellicht wel even mee bezig. Groot of klein, open of afgesloten, zwart of wit…de keuzes zijn dan ook eindeloos. Gelukkig vind je hier alvast de vijf beste in een lijstje. 

  1. Inloopkast 

Voor veel modeliefhebbers is de inloopkast een echte droom. Heb je veel ruimte voorhanden? Dan kan je kiezen voor deze optie. Door de grotere oppervlakte heb je alle plaats om al je kledingstukken breed uit te stellen. Plaats je handtassen bij elkaar, net zoals de schoenen en andere accessoires. Opnieuw zeer handig wanneer je je moet haasten in de ochtend en snel een overzicht wil over je collectie. 

  1. Open kledingrek 

Een open kledingrek is de optie die het dichtst aanleunt bij een traditionele kledingkast, maar dan net iets meer trendy. Door je collectie hier ordelijk in op te hangen, heb je steeds een duidelijk overzicht over al je stukken. Zo stel je in de ochtend eenvoudig een outfit samen zonder al te veel tijd te verliezen. Bovendien voegt het een leuk accent toe aan je slaapkamer. Wil je het rek toch even verbergen? Hang er dan een overgordijn over dat je kan sluiten. 

  1. Modulair kastsysteem 

Modulaire kastsystemen zijn zeer handig omwille van hun flexibiliteit. Nood aan meer opbergruimte voor je uitgebreide schoenencollectie? Dan installeer je eenvoudig een extra rekje in de kast. Hetzelfde geldt voor als je accessoirecollectie de laatste tijd erg uitgebreid is.  Wil je de volledige indeling even reorganiseren? Ook dit is een eenvoudige mogelijkheid bij een kastsysteem. 

  1. Vakkenkasten 

Heb je veel stuks die opgeplooid moeten worden, net zoals een uitgebreide schoenencollectie? Dan is een vakkenkast wellicht de ideale keuze. Deze zijn namelijk ideaal voor het organiseren van deze zaken. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen ze worden gestapeld naargelang je voorkeur, of bevestigd worden aan de muur. Combineer ze eventueel met Oosterse tapijten om ze meer te laten bijdragen aan je interieur. 

  1. Kledinghoezen 

Zijn er kledingstukken die iets meer aandacht vereisen om deze goed op te bergen? Kies dan voor kledinghoezen. Daarnaast zijn deze handig voor seizoensgebonden kledingstukken zoals winterjassen of zomerkleding die je niet al te vaak draagt. Op die manier is de kleding goed beschermd tegen stof en vocht en hoef je ze niet telkens opnieuw te strijken.