Een steeds groter gedeelte van de bevolking heeft het doel om af te vallen en in het algemeen gezonder te leven. Wanneer je het op de juiste manier aanpakt, vallen deze twee principes samen en sla je twee vliegen in één klap. Maar te snel afvallen is juist zeer ongezond. Bovendien is het waarschijnlijk dat je na een spoeddieet weer net zo snel aankomt. Vaak weeg je uiteindelijk nog zwaarder dan voor je met het dieet begon. Gezond en blijvend afvallen doe je door je instelling te veranderen en bewustzijn te creëren.

Een spoeddieet klinkt te mooi om waar te zijn

Veel marketingpraatjes klinken te mooi om waar te zijn. Tenminste, wanneer je de tijd neemt om er even zelf over na te denken. Desondanks weten promotors van crashdiëten veel mensen te overtuigen. Zelfs wanneer ze al vaker onsuccesvol aan een spoeddieet hebben deelgenomen. Het afvallen lukt wellicht wel, maar het vasthouden van het lage gewicht is vrijwel onmogelijk. Lees op deze website waarom 10 kilo afvallen in een week ongezond en onverstandig is.

Het combineren van een gezonde voeding en lichaamsbeweging

De energie die je inneemt en verbruikt dient min of meer in balans te zijn. Door meer te bewegen en minder te eten val je in principe af. Maar hierbij is het wederom belangrijk om op een verantwoorde manier met je lichaam bezig te zijn. Met name voor de zo belangrijke permanente resultaten. Gezonde en verantwoorde voeding is het belangrijkste aspect. Door extra te bewegen is het wel mogelijk om het proces te versnellen. Bovendien zorg je hierdoor voor een hoger percentage spierweefsel en minder lichaamsvet.

Let niet alleen op de totale hoeveelheid calorieën

Op iedere voedselverpakking staat inmiddels hoeveel calorieën in de etenswaren zitten. Dat is nuttige informatie, maar lang niet alles dat je nodig hebt om voedingsproducten doelbewust uit te kiezen. Het gaat namelijk ook om de balans van voedingsstoffen. In Nederland eten we gemiddeld bijvoorbeeld te veel koolhydraten en suikers. De eerste stap richting een gezonder voedingspatroon is deze hoeveelheid terugdringen. Zelfs wanneer je afvalt is het namelijk essentieel om je lichaam voldoende voedingstoffen te geven. Bij tekorten verstoor je je metabolisme. Hierdoor is de kans groot dat je lichaam op termijn neigt om elke calorie die binnenkomt op te slaan. Het resultaat is minder energie en je valt uiteindelijk alleen maar minder snel af.