Heb jij een nieuw familielid erbij gekregen? Gefeliciteerd! Nu heb je binnenkort de kraamvisite en moet je natuurlijk een leuk cadeau bij je hebben. Maar wat moet je een kind dat pas geboren is nu kopen? Voor veel mensen is dit echt een uitdaging. Ga je voor een koffertje met naam of voor een leuke knuffel? In dit artikel ga ik je een aantal tips geven die jij voor bijvoorbeeld je pasgeboren neefje of nichtje kunt kopen!

Een knuffel of een pop

Het eerste cadeau idee is een knuffel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knuffelbeer. Naast dat het gewoon een ontzettend leuk cadeau is, is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die pas geboren zijn beginnen al met het leren voelen. Een zachte knuffelbeer helpt hierbij.

Daarnaast heeft iedereen zijn of haar favoriete knuffel van vroeger nog steeds. Als het kind ouder wordt zal hij of zij sentimentele waarde gaan hechten aan de knuffel waardoor de knuffel ook nog lang gebruikt wordt. Als je de keuze maakt voor een knuffel zou ik er wel voor zorgen dat je een goede kwaliteit knuffel koopt, want de knuffelbeer moet natuurlijk wel lang mee gaan.

Als je kiest voor een pop moet je er wel voor zorgen dat je kiest voor natuurlijk plastic. Dan is het bijvoorbeeld niet erg als het kind op de pop sabbelt. Tenslotte zijn poppen en knuffels goed voor de ontwikkeling, want kinderen gaan vanaf 1 jaar doen aan een soort van rollenspel met de knuffels.

Loopstok of een trekdier

Je kent ze vast nog wel van vroeger. Lopen met een stok in de handen waar allemaal bellen aanzitten. Dit is natuurlijk ook nog een ontzettend leuk cadeau idee voor een kind. Tegenwoordig heb je ze met allemaal lampen en geluiden. Met een loopstok of trekdier zal het kind gemotiveerd worden om te gaan lopen. Lopen met deze voorwerpen is leuker dan normaal lopen. Het cadeau is nog niet echt geschikt voor een baby, want ze lopen nog niet. Echter is het cadeau alvast voor op latere leeftijd. Dit kan gewoon!

Vormsorteerder

Iedereen onder ons heeft vroeger wel een vormensorteerder gehad. Die soort van doos waar je de juiste vorm in het juiste vak moest doen. Ook dit is echt een goed leerzaam cadeau voor een kind. Een kind krijgt door hierdoor een beter ruimtelijk inzicht en leert alle kleuren en vormen.

Van al deze cadeau’s zijn nog allemaal verschillende varianten. Kijk eens rond op internet en zoek eej cadeau wat bij jou past.