Je boxershort moet goed zitten. Die slappe, lelijke dingen die veel te groot zijn en meer dan 3 gaten hebben kennen wij allemaal wel. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je het juiste ondergoed draagt omdat het uiteindelijk wel goed moet zijn voor je lichaam. Geen zuurstof zorgt voor geurtjes, te klein is niet fijn en te groot zakt af. Tevens is een slecht zittende boxershort niet goed voor je.

Dan zit je goed met duurzaam ondergoed. Niet alleen zijn normale boxershorts slecht voor het milieu, maar ook voor de mensen die ze maken. Deze biologische boxershorts zitten niet alleen goed, maar zijn ook goed voor het milieu en de mensen die de boxershorts maken. Over welke onderbroeken ik het heb? Dat lees je in de rest van het artikel. Help het milieu en draag de beste heren boxershorts.

Duurzame boxershorts

Heren boxershorts moeten altijd goed zitten. Van de verschillende kenmerken, is een belangrijk kenmerk duurzaamheid. Dit draagt bij aan het milieu en je draag comfort. Echter mag je niet zomaar een product duurzaam noemen. Maar wanneer is een product nu duurzaam?

Een product mag alleen duurzaam genoemd worden als de stof van natuurlijke oorsprong is, geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt, opgevangen water wordt gebruikt, de co2 uitstoot vermindert word en minder chemicaliën worden gebruikt bij het proces. Er moet dus wel heel wat van te voren gebeuren voordat je boxershort biologisch is. En zelfs als je een heel proces volgt waarbij je het milieu ontlast, kan het nog zomaar zijn dat je een product hebt wat niet onder het kopje duurzaamheid gezet mag worden.

Een duurzaam proces

Alles begint bij het vergaren van de stof. Als je het hebt over duurzaam ondergoed, betekent dit dat de stof wordt vergaard uit planten of insecten op een goede en natuurlijke manier. Als je katoen uit planten haalt, worden er geen bestrijdingsmiddelen maar insecten gebruikt als bestrijding. Daarnaast worden de planten niet besproeid met kraanwater, maar opgevangen regenwater. Dit is beter voor het milieu en hierdoor blijft er meer drink water over.

De meeste kledingstukken worden gemaakt in derdewereldlanden. En vaak niet onder goede omstandigheden. Bij duurzame producten worden de omstandigheden wel verbeterd en wordt er voor gezorgd dat werknemers minder snel of helemaal geen schade kunnen oplopen door de producten die gemaakt worden. 

Als de katoen eenmaal geplukt is moet het nog door een ander proces gaan. Bij dit proces worden bijna altijd chemicaliën gebruikt. Dat kan helaas niet anders, maar het kan wel vermindert worden. Dit gebeurt dan ook bij een duurzaam proces. Tevens wordt de co2 uitstoot zo veel mogelijk vermindert om het nog duurzamer te maken. Aan het eind van de lijn komt dan een biologisch product op de markt die minder schade heeft toegebracht aan het milieu en de mensen die het product maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxershort?

Als je ondergoed koopt moet het niet alleen mooi zijn, maar vooral ook goed zitten. Tevens moet de kwaliteit goed zijn en moet het allemaal wel kunnen luchten. Hoe een heren boxershort eruit ziet is uiteraard belangrijk. Of je je partner nu wil verrassen met een leuke print of gewoon houdt van standaard, dat maakt allemaal niet uit.

Maar hoe een boxershort zit maakt wel veel uit. Een te kleine boxershort is niet goed, maar te groot werkt ook niet goed. Te klein kan gaan knellen waardoor je tekeningen in je lichaam krijgt of blauwe plekken krijgt. Te groot zorgt er voor dat hij makkelijk kan afzakken of opkrult tijdens het lopen of zitten. Voor mannen is dat uiteraard geen pretje. Kijk daarom goed welke maat je hebt en hoe de boxershort valt. Als je de juiste maat hebt, heb je er meer plezier van.

Daarnaast is het aan te raden om wat meer geld uit te geven aan je boxershort. Goedkoop is niet slecht, maar het gaat om de kwaliteit, niet kwantiteit. Een euro meer uitgeven kan er voor zorgen dat je minder boxershorts hoeft weg te gooien en je er langer plezier van hebt. Tevens zorgt een goede kwaliteit ervoor dat je lichaam gewoon kan ademen wat nare geurtjes vermindert. Ook geen slecht punt.

Als laatste zijn de lengte van de pijpen aan de beurt. Kortere pijpen kunnen oprollen en te lange pijpen kunnen oncomfortabel zijn. Kijk daarom goed welke lengte de pijpen hebben en wat je uiteraard fijn vind. Sommige mensen vinden pijpen tot aan de knie wel fijn en andere hebben liever kortere pijpen. Alles kan zolang het maar niet afknelt, te wijd zit of zuurstof weg houdt.