Klussen in huis begint met een goede boormachine. Er moet altijd wel iets opgehangen worden, ergens een gaatje geboord worden en anders kan hij altijd van pas komen. Misschien ga je iemand helpen met klussen of ze moeten een boormachine lenen, dan kan jij beter het beste in huis hebben. Hier vertellen wij alleen over de beste boormachines, voor de bijbehorende schroeven, draadeinden en bouten kun je het beste advies vragen in de winkel.

De DeWalt DCD791P2-QW met accessoires

Bij deze uitvoering van DeWalt heb je alles om in huis te klussen en meer. Je krijgt er namelijk een 100-delige boor- en bitset bij, waarmee je door hout, metaal én steen kan boren. De boormachine heeft een gewicht van 1,7 kilogram en een accu capaciteit van 5 Ah. Hierdoor kan je lang klussen zonder dat de accu leeg gaat of je een vermoeide arm krijgt. De koppel heeft een vermogen van 70 Newtonmeter waarmee je met gemak zware klussen in huis kunt verrichten. Het enigste nadeel aan deze boormachine is dat hij geen klopfunctie heeft. Daarom is het niet mogelijk door tegels en bakstenen te boren. De prijs van DeWalt DCD791P2-QW ligt op 320 euro.

De Makita DHP485RFJ met accessoires

Bij Makita boormachine krijg je een 100-delige boor- en bitset meegeleverd, waarmee met gemak door steen, hout én metaal geboord kan worden. De boormachine heeft tevens een klopfunctie, waarmee je door tegels en bakstenen kan boren. De boormachine heeft 2 ingebouwde led lampen, waardoor je zelfs in slecht verlichte ruimtes te werk kan gaan. De boormachine heeft een gewicht van 1,8 kilogram en de accu heeft een capaciteit van 3 Ah. De accu gaat niet super lang mee, maar lang genoeg voor de meeste klussen. Helaas zit er geen ingebouwde stofafzuiging in de boormachine, dus je moet aan de slag met de stofzuiger. De Makita DHP485RFJ kost 315 euro.

De Bosch UniversalImpact 18 met accessoires

Deze Bosch boormachine heeft een meegeleverde accessoires box die 210-delig is gevuld met boor- en bitsets in allerlei maten. Hierdoor is voor iedere klus wel een opzetstuk te vinden die er perfect bij past. Deze boormachine heeft een klopfunctie, dus kan gebruikt worden om te boren in tegels en bakstenen. Hij heeft een ingebouwde werklamp, waardoor slecht verlichte ruimtes geen probleem zijn om in te werken. Het gewicht van de boormachine bedraagt maar 1,2 kilogram en de accucapaciteit is 1,5 Ah. Hij is dus gemakkelijk langere tijd vast te houden maar de accu gaat niet heel lang mee. Ook heeft hij maar een koppel van 35 Newtonmeter, hierdoor is hij niet geschikt om zwaar werk mee te verrichten. De prijs van de Bosch UniversalImpact is 139 euro.