Zonnepanelen. We kunnen er bijna niet meer omheen. Vroeg of laat gaat iedereen over op deze duurzamere manier van energie opwekken. Zonnepanelen zijn namelijk goed voor het milieu, maar ook zeker voor je portemonnee!

Reden 1: Meer controle over je verbruik

Je voorkomt dat de prijzen van energie pieken en dalen. Je verkoopt het overschot van je zonne-energie toch gewoon weer terug aan de leverancier als je energie over houd. In 2022 is dat bedrag 100% van de prijs van je overgehouden energie. Vanaf 2023 nog maar 91% en dat gaat met 9% omlaag elk jaar!

Reden 2: De waarde van je huis gaat omhoog

Een ander voordeel van thuis zonne-energie en batterijen is de stijging van de waarde van het huis. In Nederland verhogen zonnepanelen de waarde van een huis gemiddeld met 4,1%. Dat betekent dat een huis met een waarde van € 500.000 een waardestijging van € 20.500 kan krijgen. 6% door panelen die zichzelf terug betalen!

Reden 3: Duurzaamheid

Zonne-energie is schone, emissievrije en hernieuwbare energie. Er valt elk moment van de dag genoeg zonlicht op aarde om 250.000 4 gezins woningen voor een jaar lang van energie te voorzien! Elk moment van de dag! Er is dus meer dan genoeg van! Het potentieel van zonne-energie is inmens! Om de hele wereld continu van energie te voorzien hebben we maar een oppervlakte aan zonnepanelen nodig die zo groot is als Duitsland! Komt dat stukje land toch nog van pas! (Ein wietz natürlich, ich liebe Deutschland). Maar wel een goede overweging. Die ruimte is goed op te delen over de daken van de wereld!

Reden 4: Zonnepanelen aanschaffen wordt alsmaar goedkoper!

Heel simpel te verklaren. Vraag stijgt, aanbod groeit, concurrentie dus ook, innovatiebudget dus ook en dat leid tot goedkopere prijzen. Concurrentie versnelt innovatie altijd! Zo was het ook bij de uitvinding van het eerste vliegtuig, zo was het ook in de F1, zo zal het ook gaan in elke andere branche ooit!

Reden 5: Makkelijk te onderhouden

Het is geen moeite om die zonnepanelen even school te spuiten 2x per jaar. Je kunt dit zelf doen, of je kunt het laten doen. Leuk gratis side hustle ideetje! Begin een zonnepanelen schoonmaak bedrijf! Zonnepanelen zijn makkelijk schoon te maken, maar ze liggen wel erg onpraktisch.. op het dak namelijk. Mensen zouden er best 100 euro voor over hebben als je ze komt poetsen en er zijn huizen genoeg! Verder hebben zonnepanelen geen onderhoud nodig. Als er iets niet meer doet, bel je de technische dienst. Maar in principe kun je de zonnepanelen aansluiten op je meterkast en ben je dan klaar.

Reden 6: Je betaalt niet meer voor je energie met zonnepanelen Limburg

Als je genoeg kW opwekt met je zonnepanelen hoef jij je niet meer druk te maken over hoe je jouw jacuzzi rekening gaat betalen. Dat heb je namelijk zelf al gedaan! Heb je een huis in Limburg? Dan heb je helemaal geluk! Want met zonnepanelen in Limburg ben je het goedkoopste uit van heel Nederland. Dat komt omdat in Limburg de zon het meeste schijnt!