We weten allemaal dat goede verlichting heel belangrijk is. Vooral in de eetkamer en keuken is het belangrijk dat er voldoende licht is om goed te kunnen zien wat je doet. Maar, ook om gezelligheid te creëren tijdens een etentje. En natuurlijk wil je dan wel de mooie lampen die passen bij jouw interieur. Ben je op zoek naar inspiratie voor welke lamp je kiest? Dat vertellen wij je in dit artikel!

Een hanglamp boven de eettafel

Een hanglamp is een populaire keuze voor boven de eettafel. Het zorgt voor licht op de tafel wat fijn is tijdens het eten of werken en is vaak een echte eye catcher in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een grote kroonluchter of juist een kleinere, subtiele lamp. Dit is dus een echte aanrader voor in de eetkamer. 

Een tafellamp voor op de eettafel
Een tafellamp is echt een leuke toevoeging aan je interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten tafellampen. Kies bijvoorbeeld een tafellamp met een leuk kapje in een kleur die past bij je interieur. Plaats de tamp op de tafel of op een mooie tafellamp op een bijzettafel voor wat extra sfeer in de eetkamer.

Een luxe uitstraling met een wandlamp

Als je in de keuken wat meer sfeer wil, kies je voor een wandlamp. Plaats de wand lampen bijvoorbeeld naast een spiegel, zodat de keuken groter lijkt. Of hang de wand lampen op bij het aanrecht, zodat je ook hier meer licht hebt én zorgt voor een luxe uitstraling. Er zijn grote en kleine wandlampen, dus er is er zeker een die past bij jouw keuken.

Staande lamp in de eetkamer
Wil je liever geen lamp aan de muur, maar juist een extra interieuritem dat opvalt? Kies dan voor een staande lamp. Kies bijvoorbeeld voor een lamp met drie poten voor een leuke speling, of kies voor een staande lamp die je van hoogte kan verstellen. Zo heb je altijd en mooie lamp naar jouw wens.

Inbouwspotjes

Tenslotte zijn inbouwspotjes ideaal voor in de keuken. Het geeft voldoende licht op het aanrecht waardoor je goed ziet wat je doet. Ook geeft het je keuken een strakke uitstraling. Als je voor een duurzame keuze wil gaan, kies dan voor LED-inbouwspotjes. Deze gaan lekker lang mee, zodat je altijd goed licht hebt in de keuken.

Goede verlichting is niet te missen in je eetkamer en keuken. Met deze tips en inspiratie richt jij je eetkamer en keuken helemaal in naar jouw smaak én heb je de beste verlichting in huis.