De sportvelden in Nederland hebben bijna een hypnotiserende werking. Sport kijken is ontzettend populair in Nederland. Daarbij zijn er een aantal sporten die er wel met kop en schouders bovenuit steken, als het aankomt op populariteit. Hier staan de 5 meest populaire sporten eens netjes op een rijtje. Weet jij wat de volgorde van de top 5 is? Check het hier.

Nummer 5: Gymnastiek

Er zijn veel mensen die de top 5 sport beoefenen: gymnastiek. Onder gymnastiek vallen diverse categorieën. Zo heb je bijvoorbeeld jazzdance, freerunning, acrobatische gymnastiek en trampolinespringen. Zeer diverse sporten die allemaal vallen onder gymnastiek.

Nummer 4: Golf

Golf is de nummer vier als het gaat om de populariteit. Daar waar er met gymnastiek er zo’n 300.000 leden zijn, telt de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie maar liefst 400.000 leden. Wie golft kan dat zowel voor de hobby doen als voor wedstrijden. Speel je puur voor de hobby dan noemt men dit recreatief. Hoewel de mening over wat een sport nogal eens uitéénloopt is golf wel een sport. Er is dan ook een opleiding tot golfprofessional.

Nummer 3: Sportvissen

De nummer 3 die verwacht je misschien niet hier. Ook dit is een sport die niet iedereen als een sport ervaart. Dat komt omdat mensen bij een sport vaak denken aan een enorme fysieke inspanning. Maar, het wordt toch echt een sport genoemd: sportvissen. Er zijn maar liefst 570.000 sportvissers. Zij zijn lid van de bond Sportvisserij. Om te mogen vissen heb je een pas nodig. Het is ook mogelijk om mee te doen aan wedstrijdvissen en er is ook een heus sportvisblad.

Nummer 2: Tennis

We komen steeds dichterbij de nummer 1. Wat staat er nu op de nummer 2? Dat is tennis. Tennis is dus bijna de populairste sport in Nederland. Er zijn maar liefst 600.000 lid van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond.

Nummer 1:Voetbal

De verlichting van sportvelden brandt echter natuurlijk het meest bij de nummer 1 sport. Op eenzame hoogte staat, hoe kan het ook anders, de onbetwiste nummer 1. Er zijn namelijk maar liefst 1,2 miljoen mensen die bij een voetbalclub zitten. Het is niet voor niets zo vaak op tv. Natuurlijk is bijvoorbeeld de formule 1 ook erg populair, maar hier is gekeken naar populariteit op basis van hoeveel mensen de sport via een vereniging of iets dergelijks beoefenen.

Voetbal kun je op allerlei niveaus spelen. De top zit in de eredivisie. Daaronder heb je de eerste divisie, de tweede divisie, de derde divisie. Vervolgens komt de hoofdklasse of de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e of 6e klasse. Kinderen beginnen vaak bij de F-jes. Bijzonder is dat het vrouwenvoetbal in Nederland ook in opmars begint te raken. Dat maakt de sport natuurlijk alleen nog maar meer populair.