Tegenwoordig worden verzwaringsdekens steeds populairder. Logisch, want het is bewezen dat zware dekens helpen bij onder andere slaapproblemen, ADHD en depressie. Doordat ze zo zwaar zijn, krijg je het gevoel alsof je in slaap geknuffeld wordt. Dit ervaren mensen dan ook als erg prettig, het helpt ze tot rust te komen en stress te verminderen.

Een verzwaringsdeken behoeft niet bijzonder veel uitleg, het belangrijkste element zit immers in de naam zelf. Het is een deken gevuld met materiaal zoals plastic pellets of glaskralen, en kan van 3 tot 15kg wegen. De theorie erachter is dat je door de druk van het gewicht gekalmeerd wordt. Voeg hier een bed aan toe, en je ervaart een gevoel van nachtelijke rust dat aanvoelt als een knuffel. Een verzwaringsdeken helpt ook als je veel draait en woelt in je bed, het deken geeft een soort tegendruk waardoor het moeilijker wordt om jezelf te storen in je slaap.

Klaar om er zelf een uit te proberen? Hieronder staan de vijf beste verzwaringsdekens beschreven waarna jij een weloverwogen keuze kunt maken!

1. SensoLife Gewichtsdecken Simply

Dit Duitse ‘Gewichtsdecken‘ (Verzwaringsdeken) is een perfect verzwaard deken voor mensen die nieuw zijn met het concept. Doordat het in veel verschillende kleuren, gewichtsklassen en maten te verkrijgen is, is het geschikt voor iedereen. Het gelijkmatig verdeelde gewicht zorgt er ook nog eens voor dat je lichaam extra serotonine en melatonine aanmaakt. Dit zijn respectievelijk je geluks- en slaaphormonen. Omdat het deken als het ware ‘ademt’ voelt het luchtig aan, ideaal voor mensen die het snel warm krijgen in bed.

2. Emma verzwaringsdeken

Dankzij een uniek 7-laags ontwerp helpt het Emma verzwaringsdeken voor een verbeterde ergonomische drukverdeling. Het deken is gemaakt van 100% biologisch en ademend katoenstof. Om het deken zit een verwijderbare hoes, die gewoon op 40 graden te wassen is. Emma is een grote speler op de markt van slapen. Hierdoor kun je ervan uitgaan dat het verzwaringsdeken van Emma van bewezen kwaliteit is.

3. Swiss Night verzwaringsdeken

Dit verzwaringsdeken van ongeveer 7 kilo is een van de betere verzwaringsdekens op de huidige markt. De vulling bestaat uit glaskralen en het deken bestaat uit meerdere kleine vakjes waar deze in verdeeld zitten. Zo blijft alles netjes op zijn plek tijdens de slaap. Dit verzwaringsdeken is met zijn 120 x 80 zeer geschikt voor één persoon. Het is echter ook verkrijgbaar in 150 x 210 waardoor het perfect geschikt is voor twee personen.

4. Calmzy verzwaringsdeken bundel

Dit verzwaringsdeken is speciaal gemaakt voor kinderen. Het is een bundel dat bestaat uit een verzwaringsdeken en een hoes met een ‘Happy Jungle’ motief, erg leuk voor kinderen! Het deken en de hoes wordt geleverd met een handige tas, hierdoor is het ideaal om mee te nemen op reis. De Calmzy Kids Happy Jungle collectie is speciaal gericht op prikkelgevoelige kinderen, door het gewicht van het deken komen kinderen tot rust en zorgt dit voor een betere nachtrust.

5. Nevali verzwaringsdeken

Dit verzwaringsdeken is bijzonder om dat dit één van de enige verzwaringsdekens op de markt is, die past in je eigen normale dekbedovertrek. Hierdoor hoef je geen extra kosten te maken door speciale hoezen te moeten kopen. Het formaat wijkt iets af van de andere verzwaringsdekens, waardoor het makkelijk in je dekbedovertrek past. Ook dit deken is in zowel één- als tweepersoonsdeken verkrijgbaar, en is beschikbaar in gewichten van 7 en 9 kilo.