Er zijn een heleboel manieren van masseren. Daarbij kun je met de hand masseren maar ook bijvoorbeeld met een massagegun. Verschillende massage technieken hebben verschillende effecten. Het hangt er dus vanaf wat je wil bereiken, welke massage techniek het meest geschikt is. Wil jij nu weten wat de 5 beste massage technieken zijn? Lees het dan hier.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een bijzonder fijne massage techniek omdat een ontspanningsmassage ook een preventieve werking heeft. Daar waar een sportmassage soms er al erg op gericht is om bijvoorbeeld overbelasting ‘weg te masseren’ is een ontspanningsmassage heel fijn voor het algehele welzijn. Je voorkomt met een ontspanningsmassage dat je te veel spanning, door bijvoorbeeld stress, opbouwt in je lichaam. Dat is ook een tendens die je in de samenleving ziet opkomen: werken aan preventie in plaats van aan symptoombestrijding. Het is dan ook niet vreemd als de ontspanningsmassage de komende tijd steeds meer aan terrein zal gaan winnen.

Sportmassage

Dit gezegd hebbende over een ontspanningsmassage, is een sportmassage ook erg belangrijk. Topsporters, maar ook bijvoorbeeld mensen op leeftijd die gaan sporten, hebben vaak extra veel baat bij een sportmassage. Het voordeel van een sportmassage is dat je zo ook goed voelt waar de spanning zich heeft opgebouwd en welke spieren het zwaar hebben te verduren. Zo kun je ook in een training sneller bijsturen om blessures te voorkomen. Een sportmassage is in tegenstelling tot een ontspanningsmassage, vaak een wat hardere vorm van masseren.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is erg fijn voor mensen met oedeem. Bij oedeem is er sprake van vochtophopingen op ongebruikelijke plekken. Denk bijvoorbeeld aan dikke onderbenen en enkels. Voor een bindweefstelmassage gaat men meestal naar een masseur. Maar, een massage apparaat voor benen, kan mits diegene goed weet wat te doen, ook erg prettig zijn.

Reiki

Bij veel mensen speelt spiritualiteit een steeds grotere rol. Je ziet ook in de wetenschap dat mensen steeds meer ook de minder rationele vormen van geneeskunde uitproberen. Niet als vervanging, maar als aanvulling. De manier van geneeskunde zoals er in het Westen tegenaan wordt gekeken verenigt zich heel langzaamaan met de geneeswijzen uit het Oosten. Reiki wordt vaak gezien als een manier van genezen op basis van het opheffen van energieblokkades. Er zijn diverse vormen van reiki. Hoe een reiki massage gaat, hangt af van welke manier wordt toegepast.

Erotische massage

Ja, deze staat er toch bij. Onderwerpen zoals seksualiteit en intimiteit liggen vaak nogal gevoelig. Maar veel mensen hebben een behoefte aan lichamelijk seksueel contact. Erotiek is dan ook niet iets om je voor te schamen. Als je ontspannen omgaat met je eigen seksualiteit en dit omarmt, geeft dit ook weer heel veel ontspanning en fijne spanning tegelijk. Een heerlijke massage, waar je ook zonder schaamte van mag genieten.