Wie graag een grotere boezem wil die kan daarvoor verschillende acties ondernemen. Bijvoorbeeld plastische chirurgie, maar ook bijvoorbeeld door een aantal trucjes toe te passen om ze optisch groter te laten lijken. Behoort een grotere boezem tot je wensen? Ontdek dan de onderstaande tips om te beslissen of een van deze manieren bij je past.

1. Borstvergroting met implantaten

De borstvergroting met implantaten is nog altijd populair. Bij deze ingreep kun je kiezen voor de gewenste cupmaat, waardoor je dus ook ineens van A naar C zou kunnen gaan. De keerzijde is natuurlijk wel dat je daarvoor onder het mes moet. Is dit voor jou geen probleem, zorg er dan in ieder geval altijd voor dat je kiest voor een betrouwbare en gevestigde kliniek. Bijvoorbeeld Wellness Kliniek België, die gebruik maakt van de beste merken implantaten in de markt (Arion, Mentor, Motiva). Zij kijken altijd naar je wensen en welk merk het beste bij je lichaam past. Daarnaast geven ze uitgebreide informatievoorziening, zodat je de keuze ook écht doordacht kunt maken en op de hoogte bent van alles wat erbij komt kijken.

2. Borstvergroting met eigen vet

Een andere techniek die de laatste jaren steeds populairder wordt is de borstvergroting met eigen vet. Dit wordt ook wel lipofilling van de borsten genoemd. Hierbij wordt er vet uit andere delen van het lichaam gehaald (liposuctie), daar waar je overschot hebt (vaak buik, benen of billen). Dit wordt vervolgens gezuiverd en ontdaan van bloed en schadelijke cellen. Vervolgens wordt dit in de borsten geïnjecteerd. Ideaal voor iedereen die liever geen lichaamsvreemde stoffen in het lichaam wil (implantaten). Bij deze techniek moet je er echter wel rekening mee houden dat de borsten met maximaal één cupmaat vergroot kunnen worden. Ook hier geldt weer: laat je goed informeren over deze operatie en kies voor een gevestigde en veilige kliniek.

3. Borstlift

Na verloop van tijd gaan je borsten steeds meer hangen. Een proces waar in principe niets tegen te doen is. Het heeft te maken met diverse factoren, waaronder ouderdom, voedsel, medicijngebruik en ook zeker een zwangerschap. Veel dames zouden willen dat de borsten weer mooi overeind staan. Borsten die minder hangen lijken optisch gezien bovendien groter. Heb je last van slappe en hangende borsten en wil je graag dat ze weer pront vooruit staan? Dan zou de borstlift een goede keuze voor je zijn. En net als bij bovengenoemde ingrepen willen we het hier ook nog een keer benadrukken: kies voor een kliniek die veilig te werk gaat en die je goed informeert over de operatie, de nazorg en het herstel.

4. Push-up beha en andere kledij

Wie liever niet onder het mes wil die kiest voor een prachtig alternatief, namelijk de push-up beha. Deze bustehouder met vulling zorgt ervoor dat jouw borsten al snel een cupmaat groter lijken. En dat is natuurlijk de ideale oplossing om optisch grotere borsten te hebben. Wil je graag het maximale uit het visuele effect van borstvergroting halen? Dan kun je hierop ook nog je kleding aanpassen. Optisch gezien zorgt kleding met een hoge col voor grotere borsten, alsook een horizontaal streeppatroon. Een hoge col is natuurlijk niet altijd optimaal, dus je kunt ook kiezen voor shirtjes met ronde hals. 

5. Borstspiertraining

Onder de borsten bevinden zich de borstspieren. Wil je graag je borsten stevig houden en ze groter laten lijken? Dan loont het om aan de slag te gaan met krachtspiertraining. Want als je borstspieren groeien, dan gaan je borsten als vanzelf meer naar voren staan. Toegegeven, je moet er wel flink wat voor trainen, maar hé, bewegen is sowieso gezond. Ga aan de gang met dumbbells, de kettlebell en halters. Doe push-ups en bankdrukken en ga voor dat liftende effect!