Van jongs af aan kunnen kinderen de grootste avonturen beleven op een loopfiets. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. De naam loopfiets verklapt eigenlijk al wat het nou precies is, namelijk een fiets zonder trappers. Kinderen bewegen zich voort door te zitten op het zadel en met hun voeten naar voren te stappen. Je houdt, net als bij lopen, altijd één voet aan de grond. Hierdoor is het makkelijker om balans te houden, ideaal voor kleine kinderen dus!

Je wil als ouder een loopfiets kopen, hoe weet je nou welke de beste is? Loopfietsen variëren bijvoorbeeld in de leeftijd van de kinderen. Zo heb je loopfietsen voor 1-jarige baby’s en voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Hieronder vergelijken wij voor jou welke loopfietsen als beste getest zijn.

5. Little Dutch loopscooter

Deze houten loopscooter heeft, naast zijn functionaliteit, ook nog eens een heel mooi design! De loopfiets werkt in principe hetzelfde als de normale loopfiets, alleen heeft deze een net iets fraaier uiterlijk. Met een zacht zadeltje en bijpassende handvatten is deze loopfiets een populaire keuze voor kinderen van 2 – 5 jaar. Naast het fraaie en stevige design is de fiets ook nog eens verstelbaar in drie hoogtes, zo kan de loopscooter met het kind meegroeien.

4. PUKY LR M Classic

Deze stijlvolle & klassieke loopfiets heeft kleinere bandjes dan gemiddeld, hierdoor is het al vanaf jonge leeftijd mogelijk om te oefenen met deze loopfiets. Het design oogt erg schattig, door de lichte frame kleuren met de cognac kleurige handvatten. Het mandje voorop maakt deze loopfiets helemaal af. Zo kan je kindje zelfs de knuffels meenemen op zijn of haar avontuur! Buiten het schattige design heeft deze PUKY loopfiets een functioneel plateau in het midden. Hier kunnen kinderen hun voetjes op laten rusten om goed te oefenen met balanceren!

3. Veloretti Mini

Deze stijlvolle loopfiets wordt compleet met de hand gemaakt en heeft een veilig en licht frame. Hierdoor is hij eenvoudig te vervoeren. Dankzij het prachtige design in combinatie met de uitstekende kwaliteit zijn de Veloretti loopfietsen razend populair. Zowel het zadel als het stuur zijn in hoogte verstelbaar. Vanwege de relatief grote wielen (12 inch) is deze loopfiets vrij hoog en groot. Kleine of jonge kinderen kunnen nog niet helemaal met hun voetjes aan de grond komen.

2. Wishbone Bike 3-in-1

Deze loopfiets is nét even wat anders dan de bovenstaande loopfietsen. Dit bedrijf uit Nieuw-Zeeland staat bekend om hun stoere design voor loop- en kinderfietsen. Wat deze loopfiets zo bijzonder maakt is dat dit de eerste originele 3-in-1 fiets is. Dat wil zeggen dat je deze kan omtoveren van een driewieler tot loopfiets, en als het kind nog meer groeit je het frame kunt omdraaien zodat je een hogere loopfiets krijgt. Op deze manier is de fiets geschikt voor kinderen van 2 – 6 jaar.

1. Brum Brum Bike

Dé beste loopfiets voor kinderen vanaf 2 jaar, is deze Brum Brum Bike design fiets. Mede dankzij het spectaculaire design werd deze fiets niet voor niets in Forbes benoemd tot beste loopfiets. Het zadel heeft een natuurlijke vering omdat het geïntegreerd is in het design. Hierdoor voelt het nog comfortabeler aan voor kinderen.