1. Voorbereiding

Voor het kitten van de badkamer is het belangrijk om een goede voorbereiding te doen. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

Reiniging: Maak de muur goed schoon en verwijder alle stof, vet en vuil. Gebruik een stevige reinigingsoplossing en eventueel een scheerschuurmachine voor een grondige reiniging.

Reparatie: Maak beschadigingen, scheuren en oneffenheden op de muur weg. Maak het oppervlak vlak en zorg ervoor dat er geen gaten of scheuren meer zijn.

Oude kit verwijderen: Verwijder de oude kit volledig en maak het oppervlak schoon en glad.

Afplakken: Bedek eventuele randen en hoeken om ze tijdens het kitten schoon te houden.

Door deze stappen goed uit te voeren, zorg je voor een glad en vlak oppervlak waarop je de nieuwe kit kunt aanbrengen. Dit verhoogt de kwaliteit en de levensduur van de kit aanzienlijk.

2. Kies de juiste kit

Om de badkamer op de juiste manier te kitten, is het van belang om een specifieke badkamerkit te kiezen die bestand is tegen vocht en water en geschikt is voor het type muur en te bekleden oppervlak. Het is ook zeer belangrijk dat de kit een waterdichte afdichting biedt om vochtschade te voorkomen en de levensduur van de kit te verhogen. Verder is het aan te raden om de gewenste kleur en finish voor de kit te kiezen. Vraag eventueel een professional om advies en aanbevelingen. Het is specifiek voor de douchecabine is het essentieel om waterdichte kit te gebruiken omdat dit voorkomt dat water door de naden van de cabine stroomt en andere delen van de badkamer beschadigt.

3. Juiste techniek

Het juist aanbrengen van de kit is belangrijk. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

Dunne lagen: Breng de kit aan in dunne, gelijkmatige laagjes. Wacht tussen elke laag voldoende tijd om te drogen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Gladstrijken: Maak de kit glad met een kitmes. Gebruik een mes met een hoek van 45 graden voor een vlakke en egale afwerking.

Drogen: Laat elke laag volgens de aanbevelingen van de fabrikant drogen voordat je verder gaat met de volgende laag.

Het juist aanbrengen van de kit rondom kranen is belangrijk. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

  1. Breng de kit aan in dunne, gelijkmatige laagjes. Wacht tussen elke laag voldoende tijd om te drogen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
  2. Maak de kit glad met een kitmes. Gebruik een mes met een hoek van 45 graden voor een vlakke en egale afwerking.
  3. Laat elke laag volgens de aanbevelingen van de fabrikant drogen voordat je verder gaat met de volgende laag.

4. Afwerking

Voor een professionele en gladde afwerking is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:

Gladde afwerking: Werk de kit verder bij tot een glad en egale afwerking, vermijd eventuele oneffenheden.

Droogtijd: Laat de kit volgens de aanbevelingen van de fabrikant drogen, meestal duurt dit 24 tot 48 uur.

Reiniging: Maak het oppervlak grondig schoon na het drogen om eventuele oneffenheden te verwijderen en voor een schoon en fris uiterlijk.