In Nederland zijn er wel zo’n 80.000 webwinkels. Dit aantal is flink gestegen het afgelopen jaar en het blijft stijgen. Webshops zijn tegenwoordig erg geliefd aangezien men in de corona periodes niet meer naar de winkel kon gaan. Online bestellen is dus zeker blijven plakken. Er zijn dus veel webshops om uit te kiezen, maar zijn ze het allemaal wel waard? Er zijn natuurlijk wel een paar uitblinkers tussen deze lange lijst, en in deze blog zetten we ze op een rijtje.

Bol.com

Bol.com, de online alleswinkel. Deze zul je vast wel kennen, iedereen kent het bolle, blauwe kleine mannetje wel! Bol.com is nog steeds erg populair en geliefd door vele mensen. In 1999 is deze webshop opgericht en groeide snel naar de populaire webshop zoals we die nu kennen. Bij bol.com kan men partner worden en dropshippen met behulp van fulfilment.

Coolblue

Coolblue is een Nederlands e-commerce bedrijf dat net zoals bol.com is opgericht in het jaar 1999. Deze webshop heeft niet alleen online een breed assortiment te bieden voor de klant, maar heeft ook fysieke winkels actief in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf is opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Coolblue kreeg in 2021 de Tweakers Award voor beste webwinkel van Nederland en België.

Amazon

Amazon komt origineel van Amerika af, daar is het commercebedrijf gevestigd in Seattle. In 1994 werd dit bedrijf opgericht door Jeff Bezos en was het toentertijd een van de grootste webwinkels die er toen waren. De webwinkel staat er huidig om bekend dat de producten erg goedkoop zijn en dat het aanbod zeer groot is. Amazon verkoopt letterlijk alles wat je maar kunt bedenken. Van elektronica tot tuinartikelen, van make-up tot babyspeelgoed, op Amazon vind je alles.

Zalando

Bij Zalando zal je vast wel eens iets hebben besteld. De online kleding winkel is sinds 2008 actief vanuit Duitsland voor schoenen, kleding en mode-accessoires. Het bedrijf is opgericht door David Schneider en Robert Gentz. De webwinkel biedt kwalitatieve producten en merken zoals Nike en Adidas. Zalando heeft geen hoge prijzen en vaak veel sale.

De Beijenkorf

De Beijenkorf is een luxe warenhuisketen met wel 7 vestigingen verspreid door Nederland. Dit bedrijf bestaat al meer dan 150 jaar en groeide snel uit van een kleine fourniturenwinkel in Amsterdam tot een luxe warenhuisketen. Ook deze webshop is erg bekend en geliefd door Nederlanders en is erg populair voor merkliefhebbers.