Nederland kent miljoenen websites. Volgens Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland zijn er in Nederland zo’n 6.1 miljoen domeinnamen in gebruik. Dat betekent dus dat er ongeveer 1 domeinnaam bestaat per 3 Nederlanders. Alleen komen er op lang niet alle websites evenveel bezoekers. Met veel domeinnamen wordt er dan ook maar weinig gedaan. Ze linken bijvoorbeeld alleen door naar een website of ze zijn niet meer in gebruik. Toch blijven er dan nog honderden of zelfs duizenden domeinnamen over waar wel een website achter zit. Zo zijn er in Nederland 2.1 miljoen KvK inschrijvingen en het grootste deel daarvan heeft een website. Er kan er echter maar 1 de beste zijn en volgens velen is dat de website die de meeste bezoekers trekt van allemaal. Daarom behandelen we in dit artikel de 10 websites uit Nederland met de meeste bezoekers.

Let wel: we hebben het hier over de websites uit Nederland. De meestbezochte websites bestaan namelijk vooral uit Google, Youtube, Facebook, etc. Dit gaat dus over de websites uit Nederland.

10. PostNL

Post en -pakketbezorging is belangrijk voor mensen. Nederlanders willen graag iets versturen of willen juist weten waar hun pakketje is gebleven. Dat doen Nederlanders zo massaal dat de website van PostNL in de top 10 staat van meest bezochte websites uit Nederland.

9. Funda

We weten niet of dit een teken is van een overbelaste woningmarkt of dat mensen gewoon graag kijken welke huizen allemaal te koop staan en hoe die er van binnen uit zien. Hoe dan ook trekt Funda zo’n 4.5 miljoen bezoekers per maand om te laten zien welke huizen er allemaal te koop staan in Nederland.

8. ANWB

Dat de ANWB veel leden had wisten we al, maar hun site heeft ook veel bezoekers. Niet alleen kun je er matchende wandelkleding kopen voor jou en je partner maar ook biedt de ANWB bijvoorbeeld een routeplanner op haar website en vind je er file-informatie. Daarnaast bevat het allerlei informatie voor weggebruikers en kun je er ook verzekeringen afsluiten voor je auto, fiets of caravan.

7. Startpagina

De hardst dalende site in de top 10 is waarschijnlijk Startpagina.nl. Deze site is in een ver verleden nog de best bezochte website van Nederland geweest. Vrijwel iedereen had deze pagina als startpagina omdat je er alles op het internet kon vinden. Ondertussen is Startpagina.nl voorbijgestreefd door Google als beginpagina waar je alles kunt vinden. Er zijn echter nog steeds mensen die deze pagina hebben als startpagina. Er is sindsdien ook nog geen webdesign bureau geweest om de stijl te wijzigen. Het ziet er dus nog precies zo uit als vroeger.

6. Albert Heijn

De boodschappen zijn belangrijk in Nederland. De Albert Heijn biedt echter meer dan alleen een overzicht van wat er allemaal in de schappen ligt en wat er in de aanbieding is. Zo biedt Albert Heijn via haar site ook toegang tot de Allerhande. Het blad van de Albert Heijn waar onder andere recepten worden gedeeld. Zo kun je dus een recept uitkiezen en weet je meteen wat je bij de Appie moet halen. Lekker makkelijk!

5. NOS

Nieuwssites zouden nog hoger scoren als ook apps werden meegerekend, maar ook op alleen webbezoeken in browsers blijkt een grote nieuwshonger te bestaan bij Nederlanders. Op de website van de NOS komen zo’n 8 miljoen bezoekers per maand.

4. Buienradar

Niets is zo veranderlijk als het weer. Daarom checken in de maand zo’n 10 miljoen unieke bezoekers of er nog regen komt op buienradar. Volgens de makers komen er zelfs op stralende dagen nog zo’n 500.000 mensen op buienradar.

3. Nu.nl

Naast de NOS staat er nog een grotere online nieuwsaanbieder en dat is Nu.nl. Deze commerciële aanbieder is de grootste aanbieder van nieuws in Nederland en met 11.5 miljoen bezoekers is het ook een van de meest bezochte websites.

2. Marktplaats

Men zegt wel eens dat Nederlanders gierig zijn en dat blijkt ook wel uit het feit dat het meestbezochte .nl-domein een site is voor tweedehands spullen. Nederlanders kopen graag in voor een habbekrats en ze verkopen ook graag hun oude spullen. Maar liefst 12 miljoen mensen komen maandelijks op Marktplaats.nl

1. Bol.com

Bol.com is de allergrootste website van Nederland. Nederland is één van de weinige landen waar Amazon nog niet de grootste webwinkel is en dat is volledig de verdienste van het marketingteam van Bol.com. Tegenwoordig heeft Bol.com voor een groot deel het verdienmodel van Amazon overgenomen door tegen commissie bedrijven op Bol.com te laten verkopen. Zo houdt het Amazon waarschijnlijk klein in Nederland en staat het voorlopig nog bovenaan in de ranglijst van grootste Nederlandse websites.

Hoe wordt je website succesvol?

Veel websites zijn al vroeg begonnen. Allemaal zijn deze websites al minstens 15 jaar oud. Jij kunt echter ook het verschil maken op het internet door een niche te bedienen. Waarschijnlijk wordt je niet snel zo groot als Bol.com, maar ook die zijn als klein boekenwinkeltje begonnen. Een goede eerste stap is een mooie en goed vindbare website laten maken door SAM design. Daarna kun je verder met het inrichten van je website en het internet veroveren. Ga ervoor en veel succes!