Als zaakvoerder wil je natuurlijk graag een duidelijk overzicht van je brandstofkosten. Gelukkig bieden de meeste maatschappijen enkele handige diensten aan die deze gegevens getailleerd voor je presenteren. Daarnaast zijn sommige voordeliger dan andere of voldoen ze net iets beter aan je behoeften dan andere. Hier vind je alvast de top 10 beste tank- en laadkaarten voor bedrijven, zodat je de juiste keuze maakt. 

Tankkaarten voor bedrijven

1. Q8 Liberty Card
Q8 biedt met de Liberty Card een uitstekende oplossing voor bedrijven. Zo’n tankkaart aanvragen geeft niet alleen toegang tot het uitgebreide Q8-netwerk in België, maar ook tot andere internationale Q8-locaties. Bedrijven profiteren van een gedetailleerde rapportage van brandstofuitgaven.

2. Shell Business Card
Shell staat bekend om zijn wereldwijde aanwezigheid en biedt met de Shell Business Card een handige oplossing voor zakelijke brandstofbehoeften. De kaart is geaccepteerd op alle Shell-stations in België en biedt toegang tot extra services zoals tolbetalingen.

3. Total Excellium Card
Total’s Excellium Card is ideaal voor bedrijven die kiezen voor hoogwaardige brandstoffen. Naast toegang tot het Total-netwerk, biedt deze kaart extra diensten zoals pechhulp en de mogelijkheid tot het betalen van tol.

4. MAES Mobility Card
De MAES Mobility Card is een veelzijdige tankkaart die toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van tankstations, zowel in België als internationaal en dus zeer geschikt voor business trips. Daarnaast gebruik je de kaart voor zowel benzine- als dieselvoertuigen.

5. Fleetpass Europe
Met de Fleetpass multimerkenkaart kan je in heel wat oplaadpunten in de Benelux terecht. Het voordeel is dat deze kaart zich niet beperkt tot één merk. Hierdoor kan je zowel bij Q8 als Lukoil of Texaco je auto voltanken.

Lees hier meer over de top 10 laadpassen.

Laadkaarten voor bedrijven

6. Blue Corner laadkaart
Voor bedrijven die investeren in elektrische mobiliteit, is de Blue Corner laadkaart een uitstekende keuze. Deze biedt toegang tot een groeiend netwerk van laadstations verspreid over heel België, waardoor elektrische voertuigen makkelijk worden opgeladen.

7. NewMotion Business laadpas
NewMotion biedt een specifieke laadpas voor bedrijven. Met deze pas krijg je toegang tot een uitgebreid Europees laadnetwerk en profiteer je van geavanceerde tools voor het beheren van laadtransacties en kosten.

8. Allego Business laadkaart
Allego richt zich op openbare laadoplossingen en biedt bedrijven de Allego Business laadkaart. Hiermee krijg je toegang tot snellaadstations en reguliere laadpunten in België en andere Europese landen.

9. EVBox laadkaart
EVBox biedt een zakelijke laadkaart waarmee bedrijven elektrische voertuigen opladen op EVBox-laadstations. Het biedt eenvoudig beheer van laadtransacties en de mogelijkheid om rapporten te genereren.

10. EDF Luminus laadpas
EDF Luminus biedt een laadpas aan die bedrijven toegang geeft tot een uitgebreid netwerk van laadstations. Deze pas is geschikt voor grote ondernemingen die hun wagenpark willen elektrificeren.

Door gebruik te maken van deze top 10 kan je tank- en laadkaarten vergelijken. Zo weet je zeker dat je de allerbeste optie kiest die voldoet aan de behoeften van je bedrijf. Het is alvast een strategische zet in de richting van kostenefficiëntie en milieubewustzijn.