In de lockdown zaten we veel thuis. Dat betekende voor de meeste thuis werken of online lessen volgen. Buiten werk of school had men niet veel te doen, want we mochten niet meer naar buiten. Dan hadden we wel een grote redder, genaamd Netflix! Netflix was erg populair tijdens de lockdown en nog steeds worden er door miljoenen mensen series en films op gekeken. Netflix staat dan ook bekend om zijn geweldige series. Netflix heeft zo zijn eigen series maar ook series die eerder op TV waren te zien, zoals The Walking Dead . In deze blog hebben wij een paar van de beste series van dit moment op een rijtje gezet. Heb je nog geen televisie? Ga dan snel een televisie huren want deze series wil je echt niet missen!

Breaking Bad

Deze misdaad serie liep van 2008 tot 2013 en heeft inmiddels 5 seizoenen. Walter White, een saaie maar zeker geniale scheikundeleraar geeft les op een middelbare school. Wanneer White de diagnose van ongeneeslijke lonkanker krijgt besluit hij met zijn kennis de puurste Crystal Meth te creëren en deze te verkopen. Met zijn oud-leerling Jesse Pinkman gaan ze steeds verder in de misdaad, maar hoe loopt dit af?

Bridgerton

Als je van drama en het Regency-tijdperk houdt is dit de perfecte serie voor jou. Bridgerton is een Amerikaans kostuumdrama dat zich afspeelt in begin 1810. “Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society.”, citeert Netflix zelf.

La Casa de Papel

Op 2 mei in 2017 lanceerde de eerste aflevering van La Casa de Papel, oftewel huisje van papier, ook wel Money Heist genoemd. Deze Spaanse en spannende serie gaat over een paar criminelen die door één man bij elkaar zijn getroggeld voor de grootste overval ooit. De criminelen sluipen na een paar lessen van deze man, ook wel Professor genoemd, de Koninklijke Munt van Spanje binnen, maar dit verloopt anders dan verwacht.

Ozark

Ozark, een drama serie van ondertussen 4 seizoenen speelt zich af in Chicago. Een financieel adviseur verhuist samen met zijn vrouw Wendy en 2 kinderen naar de Ozarks in Missouri. Hier moet bij binnen vijf jaar wel 500 miljoen dollar witwassen voor een drugsbaas. Met de aflevering wordt het spannender en spannender.

Sex Education

Ooit al eens seks advies gekregen van een tiener? In deze serie is het normaal. De zoon van een seks therapeute besluit op school advies te geven over alles wat met seks te maken heeft. Otis, de zoon, heeft alleen nog nooit zelf seks gehad, dus hoe betrouwbaar is zijn informatie?

The Umbrella Academy

Een combinatie van actie en fictie, perfecter kan het niet! The Umbrella Academy heft op dit moment 3 seizoenen, maar daar blijft het niet bij. Seizoen 4 zit er zeker aan te komen. Zes broers en zussen hebben allemaal bijzondere krachten. Zij worden herenigd door hun vaders dood, en onthullen schokkende familiegeheimen en een dreigend gevaar voor de mensheid.

Stranger Things

Een horror serie waar nostalgie erg in terug te vinden is. Stranger Things speelt zich af in 1983 in Hawkins Indiana wanneer er een jongetje op mysterieuze wijze verdwijnt. Een groepje vrienden genaamd, Mike, Lucas en Dustin gaan op zoek naar hun vriend en komen onderweg iemand anders tegen. Deze ondervinding verandert het hele plan. Onlangs is seizoen 4 gelanceerd en het is al bevestigd dat seizoen 5 er aan komt, maar helaas wel de laatste zal zijn.

Lucifer

De duivel die misdaad oplost, dat is waar de serie Lucifer over gaat. Lucifer is de duivel in een menselijke vorm die op aarde leeft toen hij besloot hel te verlaten. Samen met detective Decker lost hij elke aflevering een misdaad op, maar hier blijft het niet bij. Lucifer verliest langzaam zijn masker en er gebeuren rare dingen. Heimdall, zijn engel van een broer, probeert hem terug mee naar ‘boven’ te nemen.

Peaky Blinders

Nog meer criminaliteit in dit lijstje, maar zeker een serie om van te genieten. De drama serie Peaky Blinders is sinds 2013 erg geliefd op Netflix. Peaky Blinders, een criminele bende uit Birmingham voeren regelmatig criminele activiteiten uit kort na de Eerste Wereldoorlog. De bende wordt geleid door Tommy Shelby, een misdaadbaas die hoger in de maatschappij wil komen.

Squid Game

‘Annemaria koek koek’ was vroeger een onschuldig spelletje, maar niet in Squid Game. Ongeveer 500 deelnemers doen mee aan een spel voor een groot bedrag te winnen. Wat ze niet weten is dat de verliezers een ander lot in petto hebben. De Koreaanse serie heeft op dit moment 1 seizoen, en seizoen 2 is al in de maak.