In Nederland heb je veel keuze als het gaat over welke opleiding je graag wilt doen. Het kan moeilijk zijn om hier een keuze in te maken. Wanneer je klaar bent met de middelbare school willen veel mensen een richting kiezen die ze interessant vinden. Het is slim om hier rekening mee te houden en goed te kijken wat bij jou past. Je kan op het gebied van HBO en MBO enorm veel kiezen en het is daarom slim om van tevoren een keuzetest te doen. Om het ook nog inzichtelijker te maken, hebben wij de 10 beste opleidingen op een rijtje gezet.  

Opleidingen op het gebied van verpleging en verzorging

Een doktersassistente opleiding staat in de top 10 van beste opleidingen. Wanneer je deze opleiding doet leer je hoe je een dokter of specialist kan assisteren en ondersteunen. Het is een brede opleiding waarmee je ook nog kan doorgroeien wanneer je dat graag wilt. Een opleiding tot verpleegkunde en een opleiding tot begeleider van gehandicaptenzorg staan ook in de top 10. Er is steeds meer vraag naar zorg en daarom is het belangrijk dat zowel op HBO als MBO gebied hier veel keuze in is. De brancheopleiding kraamverzorgende is ook van belang en staat zeker in de top 10. Je ziet duidelijk naar voren komen dat het onderdeel verpleging en verzorging belangrijk is. 

Opleidingen op het gebied van pedagogiek en onderwijs

Opleiding tot leraar basisonderwijs is een opleiding waar veel studenten voor kiezen en je nodig hebt om je onderwijsbevoegdheid te halen. Je kan dan voor de klas gaan staan en het is belangrijk dat je van tevoren veel testen behaald. Het is een mooi beroep waar je goede toekomstmogelijkheden hebt. Wanneer je het leuker vindt om te richten op de ontwikkeling en opvoeding van kinderen dan kan je het beste kiezen voor een opleiding pedagogiek. Je kan natuurlijk ook helpen met het coachen van kinderen en kiezen voor een opleiding kindercoach. Deze 3 opleidingen op het gebied van pedagogiek en onderwijs staan ook in de top 10. 

Opleidingen op het gebied van voeding en diëtetiek  

Het kan lastig zijn voor mensen om gezond en verantwoord te eten. Wanneer je graag mensen hierbij wilt helpen kun je kiezen voor een opleiding gewichtsconsulent. Je kan mensen helpen en adviseren om lekkerder in hun vel te zitten. De opleiding kinderobesitas helpt kinderen vooral met overgewicht en de opleiding diëtetiek helpt mensen in het algemeen. Deze opleidingen op het gebied van voeding en diëtetiek horen ook bij de top 10 van beste opleidingen.