De 10 beste Open Source projecten om aan bij te dragen  

Open Source projecten zijn geweldig om je persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Je hoeft dan niet per se code te schrijven. Je kunt ook bijdragen aan deze projecten met de skills die jij hebt. Zo kun je als event planner of designer ook heel wat betekenen voor Open Source projecten. Geen idee welke projecten het best geschikt zijn voor je? Lees dan verder. Dit zijn de tien beste Open Source projecten waaraan je kunt bijdragen. 

1. Visual Studio Code

Visual Studio Code is een tekst- en broncode editor, en dus een software voor het schrijven van code. VS Code ondersteunt vele programmeertalen zoals Python en Javascript. Je kunt bijdragen aan de tekortkomingen middels code of door de meetings over het project in te plannen. 

2. React JS

React JS is een open source Javascript library bestemd voor het creëren van web- en mobiele applicaties. We gebruiken allemaal nu mobiele applicaties. Deze applicaties zijn supersnel vanwege de bijzondere technieken die beschikbaar zijn in React. Dit is dus zeker een reden om bij te dragen. 

3. Django

Django is een open source web framework geschreven in Python, een van de populairste programmeertalen vandaag. Django wordt gebruikt voor het bouwen van schaalbare websites en webapplicaties, waaronder Instagram en YouTube. 

4. Apache Cassandra

Apache Cassandra wordt gebruikt voor het opslaan van grote hoeveelheden data. Het wordt gebruikt door grote bedrijven als Facebook, Instagram en Netflix voor de verschillende features die op het platform te vinden zijn. Dit databasemanagementsysteem zorgt voor een snelle en betrouwbare opslag van binnenkomende data. 

5. Kubernetes

Deze software is bestemd voor automatisering van container-objecten. Het gaat om implementatie en beheer van grote hoeveelheden containers, waarbij automatisering de beste optie is voor het efficiënt beheren van de verschillende componenten. 

6. Go

Go of Golang is een programmeertaal voor algemeen gebruik. Het wordt gebruikt voor taken als web scraping, microservices en web development. Enkele onderdelen van de server-architectuur in de Netflix applicatie maken gebruik van Go. 

7. Vue

Een ander framework van Javascript is Vue. Het wordt gebruikt voor het bouwen van web interfaces en single page applicaties. 

8. Tensorflow

Nog een ander product van Python is Tensorflow. Het is een open source library en wordt gebruikt voor machine learning. 

9. Mozilla

Mozilla is een open source project voor het handhaven van keuzevrije internet. Bij deze gaat het om bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers. Bij de concurrenten worden deze juist verkocht aan adverteerders. Dit is zeker niet wat je wil en dus echt een reden om bij te dragen aan het project. 

10. Open Stack

In deze digitale era is de cloud heel belangrijk voor al onze activiteiten. Open Stack is dan ook onmisbaar. Het is een set software tools bestemd voor het creëren en beheren van Clouds.