Je handen en ook je nagels zijn je visite kaartje en velen mensen kijken ook eerst naar je handen bij een ontmoeting. Verzorgde handen en nagels tonen aan dat jij jezelf goed verzorgt en dat je dit ook belangrijk vindt. Verzorg jij je nagels goed? Of zou je ze wel graag goed willen verzorgen, maar weet je niet welke nagelproducten je hiervoor moet gebruiken? Dan is dit artikel perfect voor jou! Wij vertellen je de 10 beste nagelproducten om je nagels goed te kunnen verzorgen.

1.      Nagelvijl

Met een nagelvijl kun je de vorm van je nagels bepalen. Wil je liever een ovale vorm of meer een vierkante vorm? De keuze hangt af van jouw persoonlijke smaak, voorkeur én wat je zelf het mooiste vindt. Je kunt het beste je nagels vijlen door te beginnen aan de buitenkant en te vijlen naar het midden toe. Dit doe je aan beide kanten. Wij raden je aan om een nagelvijl te kopen om je nagels te verzorgen!

2.      Nagelriemolie

Nagelriemolie helpt bij het voeden van je nagels. Je brengt de nagelriemolie aan bij de huid rondom de nagelplaat en het zorgt voor hydratatie, versoepeling en bescherming van je nagelriemen. Een ander voordeel is dat het ervoor zorgt dat je nagelriemen niet uitdrogen. Wanneer je vaker gaat zwemmen in chloor of als er hoge of lage temperaturen zijn, dan raden we aan om vaker nagelriemolie te gebruiken. Je nagels drogen hiervan sneller uit en hebben meer voeding nodig.

3.      Basecoat

Voor je een gekleurde nagellak gaat aanbrengen begin je met een basecoat over je nagels te lakken. Een basecoat zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Dit is extra handig als je een donkere kleur aanbrengt, dan beschermt een basecoat je nagels tegen verkleuring. Een ander voordeel is dat basecoat zorgt voor een betere hechting tussen de nagellak.

4.      Nagellak

Met een nagellak kleur op je nagels ogen je nagels verzorgt. Je kan ook eindeloos variëren met kleuren en nailart. Experimenteer met kleuren en kom erachter welke kleur voor jou dé perfect kleur is. En welke kleuren je helemaal niet mooi vindt. Zo creëer je een eigen kleurenpallet en heb je een paar standaard kleuren in je kast liggen.  Om mooi je nagellak aan te brengen vergt oefenen. Je zult zien dat je na een aantal keren steeds beter en keuriger je nagels lakt.

5.     Topcoat

Een topcoat breng je aan nadat je de basecoat en nagellak hebt aangebracht. Met een topcoat zorg je ervoor dat je een eind laag hebt die zorgt voor bescherming én dat je nagels langer mooi blijven. Ook zorgt een topcoat ervoor dat je nagels een glans krijgen.

6.      Nagellakremover

Wil je je nagellak eraf halen? Wacht dan niet tot de nagellak helemaal vanzelf is weggegaan van je nagels, maar haal het eraf met nagellakremover. Dep een beetje remover op een watje en haal zo eenvoudig de nagellak eraf van je nagels. Gebruik een nagellakremover zonder aceton! Aceton droogt je nagels uit en hier krijg je zwakke nagels van.

7.     Nagelriem knipper

Wanneer nagelriemen te lang worden kun je je nagelriemen knippen met een nagelriem knipper. Dit geldt alleen voor diegene die last hebben van nagelriemen wanneer ze pijn veroorzaken en de groei van je nagels belemmeren.

8.     Nagel knipper

Houd je van korte nagels? Dan is een nagel knipper perfect om te zorgen dat je nagels weer kort zijn. Voor sommige beroepen raden ze aan om korte nagels te hebben, zoals bijvoorbeeld in de zorg. Met een nagel knipper kun je niet meteen een vorm creëren in je nagels, dus na het knippen kun je met een nagelvijl de vorm bepalen.

9.      Zachte scrub

Heb je ruwe handen? Dan kun je met een zachte scrub je handen verzorgen om weer zachte handen te krijgen. Doe dit een keer per maand en geef je handen een beautydag. Met een scrub verwijder je dode huidcellen en haal je al het grove weg.

10     Handcrème

Een handcrème zorgt ervoor dat je handen voedt en verzorgt. Vooral wanneer je droge handen hebt is het raadzaam om handcrème te gebruiken. Zo krijgen je handen de voeding die ze nodig hebben. Daarnaast versterk je ook de natuurlijke beschermlaag van de huid. Een keer je handen insmeren per dag is voldoende.

Met deze tips en nagelproducten zul je zien dat je nagels er een stuk beter uitzien! Wil je nog meer weten over nagels en nagelproducten? Meer informatie vind je bij Magic Nails.