Iets wat tegenwoordig voor elk merk belangrijk is, is online zichtbaarheid. Zo laat je zien wat jij als bedrijf kunt en wat je biedt. Dit heeft een grote invloed op je succes. Hier zie je de top 10 beste manieren om de online zichtbaarheid van jouw onderneming te vergroten.

1. Marketing bureau

Een professioneel online marketing bureau helpt je met een strategisch plan. Zij zijn experts in de nieuwste technieken. Ze weten precies hoe jij je online zichtbaarheid vergroot en zo snelle resultaten ziet.

2. Zoekmachineoptimalisatie 

Optimaliseer jouw website en wees beter zichtbaar in de zoekresultaten. Gebruik bijvoorbeeld relevante trefwoorden en voeg een meta omschrijving toe. Dit is iets waar Google, Yahoo en Bing op letten.

3. Content marketing

Dit is relevante content waarmee je een specifieke doelgroep aan probeert te trekken. Dit zijn blogs, video’s, podcasts en allerlei andere vormen. Zo toon je je expertise tonen en win je het vertrouwen van het publiek.

4. Social media marketing

Laat jezelf zien op sociale media platforms. Dit is een goede manier om met de doelgroep te communiceren. Hier kun je ook je merk promoten en verkeer naar je website trekken. Post regelmatig en houd het relevant. 

5. E-mail marketing

Verzamel e-mailadressen van nieuwe en bestaande klanten. Stuur ze eens in de zoveel tijd een update met een aanbieding. Maak de berichten zo persoonlijk mogelijk. Zo zal een succesvolle e-mail marketing campagne leiden tot nieuwe klanten en meer aankopen.

6. Lokale SEO

Heb je een fysieke locatie? Dan is het belangrijk om bezig te zijn met lokale SEO. Werk aan je Google My Business-profiel en richt je op lokale zoektermen. Werk je in Amsterdam? Werk dan ook samen met een lokaal marketingbureau in Amsterdam.

7. Influencer marketing

Werk samen met influencers met volgers die relevant zijn voor jouw onderneming. Dit kan een effectieve manier zijn om jouw merkbekendheid te vergroten. Het is belangrijk om te werken met influencers die passen bij jouw merk om authenticiteit uit te stralen.

8. Affiliate marketing

Ga partnerschappen aan met andere bedrijven of blogs die jouw producten of diensten promoten. Zij krijgen een commissie op elke verkoop die zij genereren. Dit is een kosteneffectieve manier om jouw bereik te vergroten en gemakkelijk nieuwe klanten te werven.

9. Interactieve content

Post interactieve content zoals quizzes, polls of een infographic. Hiermee onderscheid je je van de rest en verhoog je de betrokkenheid. Het zal sneller gedeeld worden waardoor meer mensen je leren kennen. Ook leer je je doelgroep beter kennen.

10. Website optimalisatie

Maak je website snel en gebruiksvriendelijk. Het design moet mobielvriendelijk zijn en de laadtijd niet te lang. Zorg vooral voor een veilige website. Zo trek je sneller bezoekers en weet je ze te behouden.

Door bij je volgende online marketing campagne te letten op deze top 10, vergroot je je online zichtbaarheid. Zo vergroot jij je merkbekendheid en verbeter je de resultaten!