U kunt nog zo voorzichtig zijn in het verkeer, een ander is dit niet. Zo gebeuren er nog veel aanrijdingen als gevolg van telefoongebruik of het niet verlenen van voorrang. Laten we eerlijk zijn, als u niet uitkijkt in het verkeer, kunt u iedere dag wel betrokken raken bij een ongeluk. 

Overkomt u een kop-staat botsing of wordt u in de file aangereden bij een kettingbotsing, dan is de kans aanwezig dat u als gevolg van het ongeluk letsel oploopt. Lijdt u hierdoor schade, dan wordt dit letselschade genoemd.

Uiteraard wilt u bij letselschade als gevolg van een ongeluk in het verkeer niet geholpen worden door de eerste de beste letselschade advocaat. U gaat dan op zoek naar de beste letselschade advocaat van Nederland. Maar wie is dit en bestaat er een lijst met de 10 beste letselschade advocaten van Nederland?

Verschil letselschade advocaat en letselschade bureau

Verderop geven wij u een lijst met goede letselschade advocaten waar u een beroep op kunt doen. Maar belangrijk is ook waar deze advocaat gevestigd is. Want misschien zit de beste letselschade advocaat in Amsterdam terwijl u in Groningen een ongeval is overkomen. U zoekt dan de beste letselschade advocaat in Groningen en niet in Amsterdam.

In Nederland kunt u niet alleen kiezen voor een letselschade advocaat. Er zijn ook veel letselschade bureau in Nederland actief die u kunnen helpen bij het claimen van letselschade na een aanrijding of bedrijfsongeval. Maar wat is nu het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist van een letselschadebureau?

Het grootste verschil is wel dat een letselschade advocaat beëdigd is door de rechtbank. Hierdoor mag een letselschade advocaat ook voor u een gerechtelijke procedure voeren bij de rechtbank. Een letselschade jurist mag dit alleen bij de kantonrechter. Daarnaast is een letselschade advocaat altijd universitair geschoold en een letselschade jurist niet.

Wat doet een letselschade specialist?

Feitelijk doen alle belangenbehartigers bij letselschade hetzelfde voor u als letselschadeslachtoffer. Zo wordt onderzocht wie schuldig is bij een aanrijding en wie er aansprakelijk gesteld kan worden bij een bedrijfsongeval. Is bekend wie er aansprakelijk is voor uw letselschade? Dan zal de advocaat of jurist de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de door u als gevolg van het ongeluk geleden en nog te lijden schade.

De meeste personen in Nederland zijn verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval. Voor motorvoertuigen geldt zelf dat zij op grond van de wet verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid. Werkgevers zijn in de regel ook goed verzekerd tegen aansprakelijkheid voor letsel van medewerkers. U krijgt daarom meestal te maken met een letselschade jurist van een verzekeraar. Uw belangenbehartiger voert de correspondentie met deze jurist en discussieert over de hoogte van uw letselschade vergoeding.

De beste letselschade advocaten van Nederland

Er is geen lijst met de bestel letselschade advocaten van Nederland. Maar wat maakt een advocaat dan tot een goede letselschade specialist. Wij geven u een aantal zaken om op te letten bij uw keuze van een letselschade advocaat:

  • Ervaring van de desbetreffende advocaat
  • Is de advocaat aangesloten bij een keurmerk
  • Lidmaatschap van de LSA
  • Lidmaatschap van het Nivré
  • Wel of geen erkende klacht tegen de belangenbehartiger