Het zijn dure tijden, dat is ongetwijfeld bekend. Daarom kan iedereen vandaag de dag wel wat bespaartips gebruiken. Welke kostenposten momenteel goed zijn om op te letten?

1.    Belkosten

Een kostenpost die iedere maand terugkomt en vaak onnodig hoog is, is die van het telefoonabonnement. Dit komt mede doordat mensen denken dat ze altijd de meest recente uitvoering van een telefoon moeten bemachtigen. Dit is echter nergens voor nodig, ook onbekendere merken zijn top zoals de xiaomi 11t pro. Toch liever een bekend merk? Ga dan voor een iets onbekender en ouder model zoals de Samsung s21 fe. Topkwaliteit voor een vriendelijke prijs.

2.    Zorgverzekering

Ook een maandelijks terugkerende kostenpost die vaak wel wat lager kan. Gooi je eigen risico omhoog, stap over of betaal het bedrag in één keer. Scheelt veel!

3.    Kleding

Dat je helemaal niks nieuws meer mag kopen is niet waar, kijk eens naar tweedehands opties. Vaak zeer voordelig en aantrekkelijk!

4.    Eten

Koopjeshoeken en de laagste schappen, dat zijn de plekken waar je momenteel moet kijken om de prijzen voor voedsel een beetje leuk te houden.

5.    Apps

Er zijn veel apps tegenwoordig die er aan bijdragen dat jij zeer voordelig de maand door komt. Denk aan apps waar je luxe als een dagje spa en vakanties standaard met korting kunt krijgen of apps waar je overgebleven voedsel in restaurants mee kan halen.

6.    Leen vaker

Dat je alles zelf hoeft aan te schaffen is een illusie. Veel zaken gebruik je maar een paar keer per jaar, denk aan tuingereedschap. Leen dit van buren en vrienden en leen zelf ook spullen uit. Win-win situatie.

7.    Deel je auto

Een auto is steeds minder nodig bij al dat thuiswerken. Investeren in een eigen auto is dan ook niet altijd meer nodig. In vele buurten ontstaan er deelconcepten. Verdiep je erin en bespaar vele euro’s.

8.    Tandje lager

Wist je dat het ook heel gezond is om de verwarming wat lager te zetten? Je verbranding gaat omhoog en je wordt er scherper door. Dus wanneer jij de hele dag zit thuis te werken kan die verwarming naar beneden draaien best gunstig uitpakken.

9.    Grote schoonmaak

Waarschijnlijk heb je veel spullen in huis verzameld die je niet gebruikt en waar je de waarde ook niet echt van inziet. Dat jij dit niet ziet, wil niet zeggen dat anderen dat ook niet doen. Ga daarom rigoureus door je huis en verkoop wat overbodig is via sites als Facebook en Marktplaats.

10. Ga je echt?

Dat sportschoolabonnement is wellicht een stok achter de deur, maar wanneer je nog steeds heel weinig gaat is het belangrijk jezelf niet voor de gek te houden. Zeg het abonnement op en ruil het in voor een strippenkaart. Dan betaal je tenminste voor de keren dat je wél gaat.

Kortom, het zijn dure tijden maar het is nooit te laat om te bezuinigen. Met bovenstaande tips ben je goed bezig en haal jij het einde van de maand met groot gemak!