Wie wil dat nou niet; werken wanneer en waar jij maar wilt? Als dit je grote droom is, dan is er goed nieuws; vandaag de dag is dit eenvoudiger dan ooit. Met een laptop en goede verbinding valt al behoorlijk wat geld te verdienen. Van de klantenservice medewerker op afstand tot tekstschrijver, van alles is mogelijk. Toch heb je nog steeds een aantal zaken nodig om succesvol online je geld te verdienen. Welke dat zijn? Lees de top 10.

 1. Smartphone
  Goed bereikbaar zijn, een basisvoorwaarde om betrouwbaar over te komen naar klanten. Een goede smartphone is dan ook een basisvoorwaarde. Als ZZP’er kun je kiezen voor een iPhone zakelijk abonnement. Een stuk voordeliger!
 2. Laptop
  Op een smartphone kun je veel, op een laptop kun je meer. Wanneer je heel veel online bent kun je het zelfs nog uitbreiden met extra schermen, een muis en toetsenbord.
 3. Bureau
  Werken aan de keukentafel of op de bank kan af en toe, maar zorg dat je een echt bureau hebt. Het liefst in een afgesloten kantoor, maar een bureau zelf is wel een basisvoorwaarde.
 4. Pen en papier
  In het digitale tijdperk is veel mogelijk, maar gewoon een oud en vertrouwd stuk papier is onmisbaar. Zorg er dan ook voor dat je deze altijd achter de hand hebt, mocht de technologie het begeven.
 5. Headset
  Goed verstaanbaar zijn is belangrijk om goed over te komen naar klanten. Investeer dan ook in een koptelefoon of headset van kwaliteit zodat je zelf goed verstaanbaar bent maar anderen jou ook verstaan.
 6. Camera
  Hetzelfde geld voor een camera, zorg ervoor dat die van goede kwaliteit is en schaf anders een goede externe variant aan.
 7. Vervoer
  Of het nu een fiets, scooter of auto is dat maakt niet uit, maar zorg ervoor dat je altijd flexibel bent. Vraagt een klant of je aanschuift bij het maken van een deal? Dan is het toch fijn dat jij de plek van bestemming bereikt. En zorg er tevens voor dat het een beetje representatief is. Het is niet nodig een dure auto te hebben, schoon is daarentegen wel aan te raden. En ohja, vergeet die aftrekbare reiskostenvergoeding niet!
 8. Outfit
  Natuurlijk kun je bij dagen dat je thuiswerkt lekker in je huispak werken, maar zorg ervoor dat je altijd een goede outfit achter de hand hebt. Vroeg of laat komt deze van pas en dan kun je hem zo tevoorschijn toveren.
 9. Rust
  Woon je niet alleen in je huis? Zorg er dan voor dat je in ieder geval een plek in huis hebt die er goed uitziet op beeld én rustig is. Niks zo onprofessioneel als schreeuwende kinderen of zelfs blaffende honden in beeld. Schaf de zaken aan die hiervoor nodig zijn, zelfs een omgebouwd tuinhuis kan uitkomst bieden.
 10. Online programma’s/software
  Waar een gratis versie van Word bij particulieren prima volstaat, is dit bij de zakelijke klant anders. Investeer in goede software zoals een boekhoudprogramma en een Office pakket. Investeringen die niet tastbaar zijn maar daadwerkelijke en grote meerwaarde kennen.

Kortom, voor jezelf beginnen is voordelig en snel te regelen. Om dit goed te doen is het wel aan te raden een boodschappenlijstje op te stellen, dit zorgt voor een knallende start van jouw bedrijf!