Als huiseigenaar heb je waarschijnlijk veel stopcontacten rond je huis. Hoewel ze nodig zijn om je apparaten van stroom te voorzien, kunnen ze ook een doorn in het oog zijn als ze niet goed verborgen zijn. Gelukkig zijn er veel creatieve manieren om je stopcontacten zo te verbergen dat ze niet meer zichtbaar zijn. Bekijk hieronder enkele van de beste methodes!

Verf je stopcontacten in dezelfde kleur als de muur om ze te camoufleren

Stopcontacten zijn vaak een doorn in het oog in een kamer, vooral als ze een andere kleur hebben dan de muur. Een manier om ze te camoufleren is ze in dezelfde kleur als de muur te verven. Dit is een eenvoudig project dat iedereen in een paar minuten kan doen. Alles wat je nodig hebt is wat verf en een kwast. Schroef eerst het afdekplaatje van het stopcontact.

Verf dan het stopcontactdoosje in dezelfde kleur als de muur. Zorg ervoor dat je in alle spleten komt, zodat het stopcontact helemaal bedekt is. Als de verf droog is, schroef je het frontje er weer op en je bent klaar! Deze goedkope update kan een groot verschil maken in hoe je kamer eruit ziet. Bovendien is het een mooie manier om stopcontacten die op een onhandige plaats zitten te verbergen.

Terwijl de meeste mensen zich concentreren op de nieuwste smartphone of tablet trend, richten bepaalde bedrijfen zich op het op de markt brengen van een revolutionair nieuw product: het USB stopcontact. Dit innovatieve nieuwe product is ontworpen om verbindingen te stroomlijnen en de noodzaak van meerdere snoeren en adapters weg te nemen.

Installeer afdekplaatjes voor stopcontacten die passen bij de inrichting van je huis

Afdekplaten voor stopcontacten installeren die bij de inrichting van je huis passen is een mooie manier om ze te verbergen. Afdekplaten voor stopcontacten zijn er in allerlei kleuren, stijlen, en materialen. Je kunt afdekplaten vinden die bij de muurkleur van je huis passen, of je kunt afdekplaten vinden die bij de kleur van de bekleding van je huis passen. Je kunt ook afdekplaten voor stopcontacten vinden die van verschillende materialen gemaakt zijn, zoals hout, plastic, of metaal.

Afzet afdekplaten installeren die bij de inrichting van je huis passen is een snelle en gemakkelijke manier om het uiterlijk van je huis te verbeteren. Afdekplaten voor stopcontacten zijn een goedkope manier om een grote invloed uit te oefenen op het uiterlijk van je huis. Als je een snelle en gemakkelijke manier zoekt om het uiterlijk van je huis bij te werken, installeer dan afdekplaten voor stopcontacten die bij het decor van je huis passen.

Hang een schilderij of kunstwerk over het stopcontact om het te verdoezelen

Als je een stopcontact hebt dat op een onhandige plaats zit of gewoon lelijk is, hang er dan een schilderij of ander kunstwerk overheen. Dit kan een mooie manier zijn om een kamer op te fleuren met een kleurig of interessant kunstwerk, en het is een stuk goedkoper dan het stopcontact te verplaatsen of het door een elektricien te laten doen.

Zorg er wel voor dat het kunstwerk goed bevestigd is, zodat het niet naar beneden komt vallen. En als je iets ophangt boven een stopcontact dat nog in gebruik is, zorg er dan voor dat je rond de randen voldoende ruimte overlaat zodat je nog bij de schakelaar kunt. Met een beetje creativiteit kun je van een probleem een ontwerpoplossing maken.