Selecteer een pagina

Je wilt natuurlijk weten waar je het meest eenvoudig, meest veilige en het meest goedkope een bitcoin kopen kunt. In deze bitcoin handleiding vindt je daarom een uitleg hoe je het beste een bitcoin kunt kopen in Nederland via de diverse Bitcoin exchanges.

Of je nu Bitcoins wilt kopen via iDeal, via de bank of via Paypal. Wij vertellen waar je bitcoins kopen kunt. Lees hier meer hierover.

Waar kan ik het beste Bitcoins kopen?

In Nederland kan je het meest eenvoudig een Bitcoin of Altcoin kopen via Litebit. Een andere goede optie is Btcdirect of Bitonic. Via deze aanbieders kun je eenvoudig afrekenen via iDeal. Via Litebit heb je de mogelijkheid om te betalen met iDeal en bankoverschrijving.

Beste plek om een bitcoin te kopen:

Belangrijk om te weten dat er ook andere mogelijkheden zijn om te speculeren op Bitcoins. Het belangrijkste om te weten is dat je hierbij niet in het bezit bent van een bitcoin. Daarom raden wij dit af, je bezit geen bitcoins. Je speculeert puur op de prijs.

Bitcoin vergelijken – Bespaar geld op de prijs

De prijs van een bitcoin kan verschillen per aanbieder. De prijzen fluctueren een beetje, het is daarom interessant om de verschillende bitcoin aanbieders in Nederland te vergelijken en te kijken waar je het meest goedkoop een bitcoin kunt kopen. Hoe groter het aantal bitcoins dat je koopt, des te meer je kunt besparen. Dit prijsverschil kan dus flink oplopen. Vergelijk daarom de prijzen op Litebit, Btcdirect en Bitonic en kies voor de beste bitcoin aanbieder.

Bitcoins kopen via iDeal

bitcoin kopen via ideal in nederlandWil je specifiek een bitcoin kopen met iDeal? Dat kan natuurlijk. In Nederland bieden alle drie de aanbieders de mogelijkheid om eenvoudig met iDeal te betalen. Je kunt via Litebit, Bitonic en Btcdirect eenvoudig met iDeal betalen. Litebit bied het voordeel dat ze een eigen wallet hebben, dit is als beginner erg handig. Anders zal je nog even een eigen Bitcoin wallet moeten aanmaken voordat je een bitcoin besteld.

Bitcoins kopen met Paypal

bitcoin kopen met paypalEen bitcoin bestellen via Paypal lukt in Nederland helaas niet. Deze betaalmogelijkheid wordt nog niet ondersteund. Het kan zijn dat dit in de toekomst gaat veranderen. Betalen via bankoverschrijving of iDeal is de standaard zover. Uiteraard zijn er wel andere internationale aanbieders waar je een bitcoin kan kopen via Paypal. Het nadeel is dat je op deze wijze meer kosten moet betalen.

Hoe kan ik bitcoins kopen? Uitleg en informatie

Nu we uitgelegd hebben waar je bitcoins kopen kan, is het tijd voor een uitleg hoe dit werkt. Een bitcoin kopen via Litebit is de makkelijkste voor een beginner, dit komt omdat Litebit.eu een bitcoin wallet heeft op het account zelf welke gebruikt kan worden. Bij andere bitcoin aanbieders kan dit niet. Dit betekent dat je een ‘bitcoin portemonnee’ aan moet maken.

  1. De eerste stap is om een bitcoin wallet te maken. Je kan hierbij kiezen uit een mobiele wallet, een desktop wallet of bijvoorbeeld een hardware wallet. Wat de meest veilige optie is.
  2. Nadat je een ‘bitcoin wallet’ hebt aangemaakt kun je een bitcoin kopen. Dit kun je doen bij één van bovengenoemde partijen. Hierbij moet je een adres intypen, bij de wallet welke je hebt aangemaakt kun je een bitcoin adres aanmaken. Deze adres moet je hier plakken. Belangrijk is om goed te controleren of de code correct is. Indien het adres niet correct is, dan komt de bitcoin niet aan. Let hier dus goed op.
  3. Nadat je betaald hebt met iDeal of bankoverschrijving voor de bitcoin, kan het 2 – 48 uur duren voordat je bitcoin ontvangt in je bitcoin wallet.

Hoe kan ik Bitcoin kopen met contant geld?

Bitcoins kopen met contant geld werkt op een andere wijze. Internationaal is hier een specifiek platform voor, namelijk Localbitcoins.com. Dit is het grootste platform om bitcoins lokaal te kopen van iemand. Belangrijk hierbij is dat er goed wordt gekeken naar de reputatie van een verkoper. Het is minder betrouwbaar hierdoor. Het wordt daarom aanbevolen om een bitcoin te kopen via een betrouwbaar platform zoals eerder genoemd.

Waar kan ik het beste Bitcoins ruilen?

Wil je andere altcoins kopen? Dan moet je natuurlijk de bitcoin omruilen. Dit kan op een cryptocurrency exchange. In het artikel best bitcoin exchange op onze website vindt je hier alle informatie, tips en meer over.

Cryptocoins kopen

Naast bitcoins bestaan er nog honderden andere coins, ook wel altcoins genoemd. Deze kun je niet allemaal direct kopen, veelal moet je bij een exchange zijn om te traden. Dit betekent dat je altijd eerst een bitcoin moet kopen en vanuit hieruit andere coins kunt krijgen door te ruilen. Alleen bij Litebit kun je terecht voor andere cryptocoins. Inmiddels telt het aanbod van Litebit circa 50 verschillende coins die je kunt kopen. Enkele bekende hiervan zijn Neo, Ethereum, Ark, Litecoin, Zcoin, Waves, Stratis, Gulden, Nem, Pivx en een aantal andere.

Het voordeel hierbij is dat je ze direct via iDeal kan aanschaffen en dat je ze ook in de wallet van Litebit kunt houden als je wilt. Een nadeel hiervan is dat je net wat meer kosten betaald dan een bitcoin exchange waar je ze kan ruilen.