Heb jij net je eerste huisje gekocht en wil je leren hoe je nu het efficiëntste kunt schoonmaken? Of heb je al wat langer moeite met een goede manier te vinden om je huis schoon te maken en/of schoon te houden? In dit artikel beschrijven wij de beste tips bij het schoonmaken van een huis of appartement.

Voorkom rommel

Vaak is een groot deel al opgelost als je de extra rommel in huis voorkomt. Hierbij kun je denken aan de volgende onderwerpen;

Doe je schoenen binnenshuis uit

Als iedereen die in het huis woont of op bezoek komt zijn of haar schoenen bij binnenkomst direct al uit doet zul je merken dat er minder rommel van buiten naar binnen komt en dat je hierdoor ook minder hoeft te stofzuigen.

Kook zo schoon als mogelijk

Ben jij ook zo een persoon dat nogal wat rommel maakt bij het koken van het avondeten? Probeer jezelf aan te wennen om alles direct op te ruimen als je er klaar mee bent. Zet bijvoorbeeld bij het koken een bakje neer waar je het groenafval direct in kunt verzamelen en spoel gebruikte pannen en snijplanken direct af. Moet je even wachten tot de pasta gekookt is? Gebruik die tijd dan om alvast wat verpakkingen en groenafval weg te gooien.

Sorteer je was meteen nadat je het gedragen hebt

Personen die al langer op zichzelf wonen weten dat de was zich nogal kan opstapelen en als je de was ook nog eens allemaal moet sorteren maakt dan wordt het werk alleen maar zwaarder en meer. Dit kun je voorkomen door meerdere wasmanden aan te schaffen en je was direct te sorteren als je het uittrekt.

Schakel een professioneel schoonmaakbedrijf in

Wanneer jij en/of je partner beide fulltime werken zul je zien dat het vaak lastig is om het schoonmaken bij te houden. Normaal gezien maak je hier in het weekend tijd voor, maar vaak is dit ook juist de tijd om even de tijd voor jezelf te nemen en juist rust te pakken of iets leuks te gaan ondernemen. Is dit bij jou ook het geval, dan kun je eventueel overwegen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen. Zij plannen dan een vast persoon bij jouw adres in wat één of meerdere keren per week langs komt om jouw huis te poetsen en soms zelfs ook de was te doen.

Kortom; er zijn meerdere goede tips die jou kunnen helpen met het optimaliseren van de schoonmaak van jouw huis. We zijn er zeker van dat één of meerdere van deze tips jou goed op weg zullen helpen.