Muurverf

Een goede muurverf gebruiken kan een hoop tijd schelen met schilderen. De beste muurverf van 2023 vind je hier.

Laatste update 5 mei 2023

 • Beste keuze

  Flexa Powerdek Muurverf - Muren & Plafonds - Stralend Wit - 10 liter

  Meer informatie
  Samenvatting

  Goede verf mag er nooit ontbreken en zal het eindresultaat niet alleen mooi ogen, maar ook bescherming bieden aan het geverfd oppervlak. Verpakt in een handig 10L emmertje, kan de Flexa Powerdek Muurverf – Muren & Plafonds – Stralend Wit – 10 liter zowel binnen- alsook buitenhuis gebruikt worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Flexa Creations - Muurverf Extra Mat - Early Dew - 1 liter

  Meer informatie
  Samenvatting

  De witte kleur van de Flexa Creations – Muurverf Extra Mat – EarlyDew – 1 liter oogt fris en is de verpakking ideaal voor de hobbyist of anderen die maar een kleine hoeveelheid nodig hebben. Het handige van deze muurverf is, dat het eenvoudig schoon te krijgenis, zelfs wanneer je er flink tegen zal schrobben.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf -Wit-1L

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het lijkt wel een eeuwigdurende strijd met het vocht is sommige ruimtes zoals de badkamer en heeft de verf daar weleens de neiging om af te bladeren of begint er sprake te zijn van schimmelvorming.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Muurverf

Een goede laag verf maakt een groot verschil uit kies je daarom ook niet voor de eerste de beste verf die je tegenkomt. Het staat er bij elke bouw- of onlinewinkel namelijk bol van alle muurverf aanbieding en wordt er wel veel beloofd. Aan een verfbeurt gaat er echter nogal veel aan vooraf en dien je niet alleen kritisch te zijn bij de aankoop, maar ook bij het doel welke er nagestreefd dient te worden met de nieuwe verflaag. Is het bedoeld om een oude muur weer een frisse blik te geven of moet het die ook nog beschermen tegen invloeden van buiten? De beste muurverf buiten aanbrengen moet daarnaast ook eenvoudig zijn, omdat men er vaak voor kiest om zelf aan de slag te gaan en niet speciaal een schilder in te schakelen.

Wie snel af wil zijn met zo een klus, kan voor een 2-in-1 verf kiezen en bevatten die ook een voorstrijkmiddel. Lees verder om na te gaan wat de beste muurverf aanbieding is van het moment.

Top 10 Beste Muurverf Voor Buiten & Binnen

NaamVoor binnen of buiten Watervast Geschikt voor materiaalMeer informatie
Flexa Powerdek MuurverfVoor binnen JaBeton
Flexa CreationsVoor binnen JaBeton
Alabastine 2In1Voor binnen JaBeton
Alabastine MuurgladVoor binnen JaBeton
AlabastineVoor binnen JaBeton
Histor MonodekVoor binnenNeeHout
Flexa Creations-Muurverf Extra MatVoor binnenJaBeton
Remmers impregneercrème FuncosilVoor buitenJaSilicium
Flexa Couleur LocaleVoor binnenJaBeton | Steen
Alabastine 2-in-1 MuurverfVoor binnenNeeBeton
 • 1. Flexa Powerdek Muurverf - Muren & Plafonds - Stralend Wit - 10 liter

  Meer informatie

  Goede verf mag er nooit ontbreken en zal het eindresultaat niet alleen mooi ogen, maar ook bescherming bieden aan het geverfd oppervlak. Verpakt in een handig 10L emmertje, kan de Flexa Powerdek Muurverf – Muren & Plafondverf – Stralend Wit – 10 liter zowel binnen- alsook buitenhuis gebruikt worden.Het voordeel van deze verf is, dat het ook vochtregulerend werkt en er dus niet snel sprake zal zijn van afbladderende verf alsgevolg van een vochtige ondergrond. De toepassing is ruim als gekeken wordt naar het type ondergronden waarvoor het gebruikt mag worden zoals baksteen, gipskarton en metselwerk. Met één of twee lagen wordt het gewenst resultaat bereikt en droogt de verf na 6u al helemaal op. Met water te verdunnen, zorgt de Flexa Powerdek Muurverf voor een mat wit uiterlijk en kan er naar gewenst met water worden verdund. Na het aanbrengen van de verlaag blijft er ook geen indringende geur rondhangen waardoor de betreffende ruimte(s) weer snel gebruikt kunnen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Flexa Creations - Muurverf Extra Mat - Early Dew - 1 liter

  Meer informatie

  De witte kleur van de Flexa Creations – Muurverf Extra Mat – EarlyDew – 1 liter oogt fris en is de verpakking ideaal voor de hobbyist of anderen die maar een kleine hoeveelheid nodig hebben. Het handige van deze muurverf is, dat het eenvoudig schoon te krijgenis, zelfs wanneer je er flink tegen zal schrobben. Eenmaal aangebracht, heeft het dus een duurzaam karakter en is het ideaal voor het gebruik in vochtige ruimtes. Daarbij krijg je geen last van afbladderende verf en zorgt de laklaag ervoor dat de ondergrond beschermd wordt tegen de werking van het vocht. Flexa Creations – Muurverf is daarom te gebruiken op een aantal materiaalsoorten zoals baksteen, hardboard en natuurlijk ook gewoon metselwerk. De droogperiode bedraagt gemiddeld 6 uurtjes en bevat een blik al voldoende verf om waterkringen te bedekken en ervoor te zorgen dat die na verloop van tijd weer zichtbaar worden. Na een laagje van deze verf oogt elke ruimte daarom weer fris en is er sprake van een blijvendeffect. Omdat er geen oplosmiddelen gebruikt dienen te worden, is er ook geen sprake van een scherpe geur welke lang blijft rondhangen en kan de ruimte snel weer gebruikt worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf -Wit-1L

  Meer informatie

  Het lijkt wel een eeuwigdurende strijd met het vocht is sommige ruimtes zoals de badkamer en heeft de verf daar weleens de neiging om af te bladeren of begint er sprake te zijn van schimmelvorming. Dat is niet bepaald hygienisch en oogt de afbladderende verf natuurlijk niet netjes. Tijd dus om alles dus te voorzien van een nieuw laagje Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf -Wit-1L. Deze is speciaal ontworpen om weerstand te bieden tegen al het vocht welke aanwezig is in niet alleen de badkamer en keuken, maar alle andere ruimtes binnenshuis (bijvoorbeeld de kelder) welke steeds bloot staan aan zoveel vocht. De vochtregulerende werking zorgt ervoor, dat de muren niet meer “nat” aan zullen voelen en blijft de verf dus op zijn plaats. Schoonmaken vormt ook geen probleem, omdat de verf schrobbestendig is. Omdat er sprake is van een 2 in 1 verf, is er geen voorbehandeling nodig met een aparte basisverf. Het aanbrengen gaat dus lekker snel en kan je al na 2 uurtjes (afhandelijk van de omstandigheden) een nieuwe laag aanbrengen. De ideale ondergrond voor het aanbrengen van de verf moet bestaan uit beton.

  Voordelen

  Beste muurverf binnen

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Alabastine Muurglad Beschadigde Muren 2.5L

  Meer informatie

  Een strak ogende muur waarin er geen on evenheden zijn te bespeuren, oogt altijd het best en gaat daar wel heel wat werk aan vooraf. Het is met de Alabastine Muurglad Beschadigde Muren 2.5L echter mogelijk om zelf aan de slag te gaan vanwege het gemak waarmee het toe te passen is. Er komt dus geen jarenlange ervaring aan te pas en is het enig gereedschap welke nodig is, de muurgladroller. Deze zorgt voor het aanbrengen van dunne pasta op de muur en heb je al na een paar bewegingen alles keurig aangebracht. Let daarbij wel op de werkwijze die voorgeschreven is en kan een ieder dus het middel toepassen. De droogperiode is gesteld op 12u en kan daarna met fijn schuurpapier de afwerking gedaan worden. Het eindresultaat oog daarna helemaal glad en is daarna overschilderbaar met elke gewenste verfsoort. Alabastine Muurglad Beschadigde Muren is toepasbaar op beton, gips en glasvezelbehang en dus veelzijdig te noemen. Overigens mag er naast het aanbrengen van een verflaag, ook gewoon behang worden gehangen op de muur bewerkt met Alabastine Muurglad Beschadigde Muren.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf-Wit- 2.5L

  Meer informatie

  Het is altijd leuk wanneer na het aanbrengen van een verflaag, je snel weer gebruik zal kunnen maken van betreffende ruimte. Alleen een sneldrogende verf kan dit gewenst effect geven en past Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf-Wit- 2.5L daarvoor helemaal in het plaatje. Er is ook geen sprake van een indringende geur welk nog dagen rond zal blijven hangen. De verf is speciaal geschikt voor alle vochtige ruimtes en kunnen die vaak eigenlijk wel zo een type verf gebruiken. Er zal anders sprake zijn van schimmelvorming en afbladerende verf. Hygiene moet optimaal zijn in zulke ruimtes zoals de badkamer en hoort regelmatig schoonmaken daar natuurlijk ook bij. Alabastine 2In1 Badkamer&Keukenverf hecht zich stevig op de ondergrond en zal zelfs een stevige schrobbeurt de verf dus niet verwijderen. Voor een optimaal resultaat dient het te verven oppervlak eerst ontdaan te worden van alle vuil. Voorbehandelen is niet nodig omdat de 2 in eigenschappen van deze verf ook gelijk een optimale hechting garanderen. Naast de basiskleur, kan er met behulp van kleurenpasta, een groot aantal kleuren zelf worden gemaakt.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Histor Monodek Muurverf - 2,5 liter – Wit

  Meer informatie

  Een verflaag kan wonderen verrichten en kan elke muur op zo een relatief eenvoudige wijze een metamorphose ondergaan. Dat is ook wat de Histor Monodek Muurverf – 2,5 liter – Wit heeft te bieden en is er maar één laag van de verf nodig om zo een oppervlak gelijk te bedekken. Belangrijk daarbij is het wel, dat de ondergrond wel vrij is van beschadigingen en is het aangeraden gebruik te maken van een voorstrijkmiddel wanneer het gaat om een muur met vers pleisterwerk. Het aanbrengen van de verf levert geen problemen op en zorgt het snel drogend effect ervoor, dat de ruimte snel gereed is. Ook laat Histor Monodek Muurverf geen lastig geurtje achter en is het dus prima te gebruiken voor bijvoorbeeld slaapkamers. De handige grote verpakking zorgt ervoor dat er voldoende verf beschikbaar zal zijn en kan na afloop die nog zelf 2 jaar lang bewaard worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Flexa Creations - Muurverf Extra Mat - Camouflage Green - 2,5 liter

  Meer informatie

  Voor het snel en vakkundig kunnen verven, is het niet alleen belangrijk over een verf te beschikken die zonder moeite aan te brengen is, maar ook een korte droogtijd heeft. Dat laat alle werkzaamheden vlot verlopen en is Flexa Creations – Muurverf Extra Mat – Camouflage Green – 2,5 liter daarom zo een ideale “partner”. Na het aanbrengen en drogen, kan het geverfde oppervlak altijd zonder moeite schoongemaakt worden vanwege de superieure aanhechting die deschrob vast maakt. De keuken-, badkamer-, en toiletmuur zullen er dus altijd stralend eruit kunnen zien. Verkrijgbaar in mat of zijdeglans, is deze verf altijd in combinatie te gebruiken met andere kleuren. De verf is bovendien volledig op waterbasis en hoeven er dus geen andere oplosmiddelen gebruikt te worden. Geen scherpe geuren die dus lang zullen blijven rondhangen en kan na een droogtijd van 6 uurtjes al gebruik worden gemaakt van de geverfde ruimte.Bovendien is Flexa Creations – Muurverf Extra Mat te gebruiken voor een groot typen ondergronden zoals metselwerk, gipskarton en hardboard.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Remmers impregneercrème Funcosil 25| 12,5 Liter | Gevelisolatie

  Meer informatie

  Vocht blijft nog altijd vijand no.1 als het aankomt op alle geverfde oppervlaktes en is het gebruik van en impregmeermiddel daarom zeker geen luxe. Vooral aan de buitenzijde ondervinden muren continu de werking van vocht en zal de verf na een korte periode ervan af beginnen te bladeren. Ookhet materiaal zelf zal na een tijdje schade beginnen te vertonen en zal dat wel voor hoge herstelkosten zorgen. Dit alles is te voorkomen door tijdig Remmers impregneercrème Funcosil 25| 12,5 Liter | Gevelisolatie te gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een speciaal impregneermiddel welke eenvoudig aan te brengen is en ervoor zorgt dat vocht geen toegang meer heeft naar de ondergrond. Opmerkelijk is ook de ademende werking welke het mogelijk maakt voor de ondergrond om wel vocht eruit te “blazen” en er dus geen sprake zal zijn van vochtopeenhoping. Deze regulerende werking wordt voor zo een 15 jaar gegarandeerd. Voor het aanbrengen van deze impregneercrème, is het wel belangrijk dat de ondergrond ontdaan wordt van alle vuil en eventueel hersteld dient te worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Flexa Couleur Locale - Muurverf Mat - Relaxed Australia Light - 2023 - 2,5 liter

  Meer informatie

  Wat is nou beter voor het aanbrengen van een verflaag dan een merk dat al jaren bewezen heeft daar alles van te weten? Bij Flexa stellen ze alles in het werk om met producten op de markt te komen die naadloos aan zullen sluiten op de wensen van al haar klanten. DeFlexa Couleur Locale – Muurverf Mat – Relaxed Australia Light – 2023 – 2,5 liter is daarom gebruiksvriendelijk en verpakt in een handige blik met een inhoud waarvan je weet dat het ruim voldoende zal zijn. Bij normaal gebruik kan zo een 22,5m2 uit één blik gehaald worden. Voor het gebruik hoeven er geen oplosmiddelen gebruikt te worden en is dat wel handig. Dat betekent geen rondhangende scherpe geur en kan er bovendien uit een groot aantal kleuren worden gekozen. Vochtregulerend en ook nog extra milieuvriendelijk, is deze verf dus zeker het overwegen waard bij het willen aanbrengen van een verflaag binnenshuis.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Alabastine 2-in-1 Muurverf - Voor Vochtige Muren en Kelders - 2,5 liter

  Meer informatie

  Als het aankomt op de vochtigste plek in het huis, dan mag de kelder daar wel tot gerekend worden. Logisch, want die moet al het vocht afkomstig van de omliggende bodem aankunnen en zal bij onvoldoende bescherming sprake zijn van ophoping van al dat vocht in vooral de buitenmuren. Een “normale” verf zal daar zeker niet tegen kunnen en binnen een mum van tijd al beginnen af te bladeren. Wie echter gebruik maakt van de Alabastine 2-in-1 Muurverf – Voor Vochtige Muren en Kelders – 2,5 liter verf, zal daar niet van merken. Dat komt door de 2-in-1 combinatie van voorbehandeling en de verf zelf. De voorbehandeling is namelijk het belangrijkst om de verf op zijn plaats te houden en breng je het gelijk met de verf aan met de Alabastine 2-in-1 Muurverf. Na het aanbrengen dien je ongeveer een dag te wachten, maar is het resultaat wel langdurig van aard. Zo zullen duidelijk zichtbare vochtplekken op de muur er helemaal door bedekt worden en blijven ze daarna ook weg.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste muurverf

Het geven van een verfbeurt aan de badkamer, keuken of gewoon elke andere ruimte, mag dus niet lang meer op zich laten wachten omdat de beste muurverf eenvoudig zelf aan te brengen is. Zo is de Flexa Powerdek Muurverf – Muren & Plafonds – Stralend Wit – 10 liter ruim voldoende om een gemiddelde ruimte geheel van een verflaag te voorzien en zorgen de vochtafstotende eigenschappen ervoor dat het ook geschikt is voor de natte ruimtes in het huis zoals de badkamer. Hetzelfde kan ook gezegd worden voor de Flexa Creations – Muurverf Extra Mat – Camouflage Green – 2,5 liter en de Flexa Couleur Locale – Muurverf Mat – Relaxed Australia Light – 2023 – 2,5 liter. Om een glad resultaat te krijgen en gelijk een ideale ondergrond voor een nieuw likje verf, is de Remmers impregneercrème Funcosil 25| 12,5 Liter | Gevelisolatie een aanrader en gebruik je voor binnenmuren de Alabastine Muurglad Beschadigde Muren 2.5L. Deze beschermers komen in de vorm van een dunnen pasta en kunnen met behulp van het juiste gereedschap zonder problemen zelf aangebracht worden. Wie het slim aanpakt, kiest voor een 2-in-1 verf zoals de Alabastine 2-in-1 Muurverf – Voor Vochtige Muren en Kelders – 2,5 liter en hoeft er geen aparte voorbehandeling aangebracht te worden. Heeft u al een keuze gemaakt uit onze top 10 muurverf review?

Kijk of een voorbehandeling wel nodig is

Het eindresultaat van een verfbeurt hangt voor een groot deel af van de mate waarin de ondergrond doorbehandeld is. Bij muren waar de oude verf nog intact is, zal een grondige schoonmaakbeurt over het algemeen al voldoende zijn. Oude verf kan naar wens ook verwijderd worden met speciale bijtmiddelen en dien je daarna vaak nog aan de slag te gaan met en krabber en wat schuurpapier om alle uitstekende delen te verwijderen. Naast oude verf, moet de ondergrond ook geen beschadigingen vertonen. Afhankelijk van het materiaal waar het uit bestaat, kan je een vulmiddel gebruiken. Die zijn kant-en-klaar te krijgen en krijg je na de verfbeurt een muur te zien die superstar oogt. Door gebruik te maken van een voorstrijkmiddel wordt voorkomen dat er zuigplekken zullen ontstaan en het geverfd oppervlak vlekken of strepen zal vertonen. Vaak zijn er dan meerdere lagen nodig om toch een goed resultaat te krijgen, maar gebruik je daarvoor uiteraard ook meer verf.

Waterafstotende verf is er ook te krijgen

Een verflaag beschermt ook de ondergrond waar het op aangebracht is en zijn er soorten verf te krijgen die het speciaal op vocht gemunt hebben. In bepaalde ruimtes zoals de badkamer, maar ook de buitenmuren en de kelder, staat de wanden continu bloot aan vocht en zal een normale verf onder die omstandigheden gauw beginnen af te bladeren. Zo een verf laat ook geen waterkringen op de muren ontstaan en blijft aangehecht zitten. De ondergrond wordt zo niet door het vele water aangetast en gaat langer mee.

Wat is de beste muurverf?

Om nou echt te zeggen wat is de beste muurverf , is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor de beste muurverf voor buiten terwijl anderen, de beste muurverf voor binnen willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 muurverf samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over muurverf?

De consumentenbond beste koop muurverf is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.