Het Europees Kampioenschap 2021 is inmiddels in volle glorie losgebarsten. Nederland is helaas al uitgeschakeld tegen de Tsjechen, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie wedstrijden van toplanden om te bekijken. Om daar extra van te kunnen genieten, zetten we de beste musthaves voor dit EK op een rij. 

Een 4K-televisie of een beamer

Goed beeld is onmisbaar voor een fijne kijkervaring tijdens de wedstrijden. Volgens Tweakers zenden Ziggo, KPN, Canal Digitaal en enkele kleinere providers de wedstrijden uit in 4K-resolutie met HDR. Deze resolutie biedt haarscherp beeld en fonkelende kleuren. Toegegeven: er zitten wel een paar haken en ogen aan. Naast een abonnement bij een van de providers heb je ook de juiste tv-ontvanger nodig. Daarnaast moet je natuurlijk een televisie hebben die 4K-resolutie ondersteunt. Mocht je die nog niet hebben, dan is dit misschien wel hét moment om er eentje te kopen. 4K heeft namelijk de toekomst, dus je zult er nog jaren plezier hebben – ook nadat het EK is afgelopen. 

Heb je een minder groot budget? Dan is het aanschaffen van een beamer het overwegen waard. Door het levensgrote beeld geniet je van een realistische kijkervaring, waarmee je je meteen in het stadion waant. Voetbal leent zich nu eenmaal heel goed om op een groot scherm te kijken. Een beamer komt het beste tot zijn recht als je een strakke witte muur tot je beschikking hebt of gebruikmaakt van een projectiescherm. 

Je smartphone

Wil je het EK nóg een tikje spannender maken door te wedden op de wedstrijden? Dan is je smartphone ook een essentiële gadget tijdens het EK, want voetbalwedden gaat anno 2021 net zo makkelijk via je telefoon. Je kunt onder andere bij betFIRST voetbalwedden. Niet alleen op wie er gaat winnen, maar ook bijvoorbeeld op de exacte uitslag van de wedstrijd, wie er gaat scoren of het totaal aantal hoekschoppen op het toernooi. Daarnaast kun je inzetten op de eindwinnaar van het toernooi. Spanje is op dit moment de favoriet winstkansen van 4.00. Nederland had winstkansen van 10.00 maar verloor helaas van het Tsjechische elftal.


Oranje gadgets

Natuurlijk konden tot de uitschakeling ook oranje gadgets niet in dit lijstje ontbreken. Het behoeft geen uitleg dat een oranje outfit onmisbaar was als Nederland speelde. 

Zoals bij elk groot toernooi, waren er weer een aantal bedrijven die met gadgets ludiek inspeelden op de Oranjekoorts. Zo was er volgens RTL Nieuws onder andere de juichcape van Jumbo, de fanny packs van Lidl, de Hawaii-overhemden van Heineken en de plaktatoeages van Albert Heijn. Omdat Nederland nu uitgeschakeld is, betekent dat niet dat we moeten stoppen met ons uitdossen in de kleuren van ons favoriete land. Doe de kleuren aan van het team dat je nu support, er is keuze genoeg.

Hoop op spannende wedstrijden

Als je een 4K-televisie of beamer hebt gescoord, je smartphone paraat hebt en een paar leuke oranje gadgets in de pocket hebt, heb je dit EK niet veel meer nodig. Hooguit leuk gezelschap en wat snacks voor tijdens de wedstrijden. En dan is het natuurlijk hopen dat we een paar spannende wedstrijden voorgeschoteld krijgen.