Het lijkt misschien nog wel te vroeg. Het is nu namelijk pas eind september. Maar je kunt eigenlijk niet snel genoeg beginnen met het kopen van winterkleding. Op het moment dat het namelijk écht koud begint te worden zul je zien dat direct vrijwel alles duurder wordt of zelfs al uitverkocht is. Zorg daarom dus ervoor dat je nu al begint met bekijken wat je zelf, maar vooral wat je dochter leukt vindt. Hierdoor ga je goed voorbereidt de winter periode door.

Meisjeskleding kopen

Groeien

Tijdens het kopen van de meisjeskleding, is het wel zo belangrijk om er ook rekening mee te houdend dat je dochter zal gaan groeien. Koop dus niet kleding dat perfect zit, dat zal binnen een mum van tijd niet meer passen, en dat is natuurlijk ontzettend zonde. Probeer dus altijd net een maatje groter te kopen.

Eigen smaak

Wat je zelf leuk vindt speelt natuurlijk een rol. Maar uiteindelijk is de mening van je dochter leidend. Om problemen in de winkel zelf te ontlopen kun je daardoor thuis alles al regelen. Maak bijvoorbeeld een wishlist. Hiermee kan je dochter heel gemakkelijk wat ze wel en niet leuk vindt. Hierdoor kun je specifiek daar naar opzoek gaan. Al helemaal rond de leeftijd van 11 jaar is dit belangrijk. Dat is het moment dat ze hun eigen smaak en stijl beginnen te ontwikkelen. Natuurlijk moet je dat niet té ver laten doorgaan, zo is het natuurlijk niet handig om je dochter tijdens een sneeuwstorm in een rokje naar school te brengen, omdat ze dat zelf zo graag wilt.

Online winkelen

Ook kun je naast een fysieke winkel natuurlijk ook gewoon online kleding kopen. Vaak zul je merken dat het aanbod aan meisjeskleding daar vele male groter is. Ook is het veel gemakkelijker om daar te winkelen, aangezien de kleding netjes op een rijtje staat, met duidelijk daaronder de prijs. Let wel op, mocht je dochter nog al een wisselende kleding maat hebben, dan zal online shoppen vrij lastig worden.

Winter mode 2022

De mode verschilt natuurlijk elk jaar. Zo was het vorig jaar helemaal in om volledige witte kleding te dragen, of juist ontzettend felle kleuren. Ook het neppe bont werd veel gedragen. En werd ook veel kleding gedragen met verschillende blok motiefjes. Wat de meisjeskleding mode trends van dit jaar worden zie je hieronder!

Pasteltinten

Je zit het al een aantal jaar steeds vaker voorbij komen. Maar deze winter zal het echt de boventoon drijven. Pasteltinten zijn helemaal in de mode. De zachte tinten zoals geel, lila, blauw, mintgroen en roze zorgen voor een lieve en vriendelijke uitstraling. Ook is het heel gemakkelijk te combineren met verschillende printjes zoals onder andere bloemetjes. Pasteltinten kunnen ook overal op gedragen worden, en combineren met verschillende kleuren is ook mogelijk!

Co-ords

Niks is zo fijn dan comfortabele kleding te dragen. Doormiddel van een co-ord kan dat. Het is namelijk een setje gemaakt van dezelfde stof als onder andere joggingpakken. Doordat het een setje is blijf je er wel sportief uitzien. Natuurlijk zou je het niet kunnen dragen naar een belangrijke aangelegenheid.