Kruimeldief

Een goede kruimeldief in huis hebben kan een fijn hulpmiddel zijn binnen het huishouden. De beste kruimeldief van 2023 vind je hier.

Laatste update 20 april 2023

 • Best geteste kruimeldief

  Tristar KR-2156

  Meer informatie
  Samenvatting

  Snel even opruimen van stof en vuil, zal altijd nodig zijn en ligt het aan jou van welke hulpmiddelen je daarbij gebruik zal maken. Met een borstel en stofferblik ben je al een heel eind op weg, maar overtreft niets de prestaties welke door een kruimelzuiger geleverd worden.

  Voordelen

  Best geteste kruimeldief

  Nadelen

 • Beste koop kruimeldief

  BLACK+DECKER DVJ315B-QW

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het grootste probleem bij stofzuigers is de snelle afname van de zuigkracht alsgevolg van een verstopt filter en levert dat vaak de nodige irritaties op bij de gebruiker. Die zal immers steeds het filter moeten verschonen en verlies je daardoor alleen maar tijd.

  Voordelen

  Beste koop kruimeldief

  Nadelen

 • Beste kruimeldief consumentenbond

  Philips MiniVac FC6149/01

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit veelzijdig apparaat van Philips kan zowel op batterijkracht alsook via een snoer het zware werk verrichten. Het snoer is speciaal bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld auto’s en kan het ingeplugd worden in de 12V sigaretlighter outlet.

  Voordelen

  Beste kruimeldief consumentenbond

  Nadelen

Beste Kruimeldief 2023

Stof en vuil dienen altijd zo snel als mogelijk opgeruimd te worden omdat het niet alleen schoner oogt, maar ook prettig is voor de gezondheid. Fijne stofdeeltjes en haren kunnen bij veel personen een allergische reactie veroorzaken en is er vaak ook nog een onfrisse geur te bespeuren. Een goede kruimeldief kopen, is hier een goed hulpmiddel voor. Die zuigen alles moeiteloos op en bieden ze een gebruiksgemak welke een steelstofzuiger niet heeft. Lees verder om te zien wat de beste kruimeldief van 2023 is in onze kruimeldief top 10. De beste kruimeldief kopen wordt zo wel heel eenvoudig gemaakt.

Top 10 Kruimeldief | De Beste Kruimeldief Kopen

NaamBedrijfstijd OplaadtijdType stofopvangMeer informatie
Tristar KR-215615 minuten 960 minutenZakloos
BLACK+DECKER 10.8V15 minuten240 minuten Zakloos
Philips MiniVac FC6149/0111 minuten1080 minuten Zakloos
BLACK+DECKER 5.4Wh7,5 minuten600 minuten Zakloos
BLACK+DECKER Wet & Dry7.5 minuten600 minuten Zakloos
Princess 332757 Turbo Tiger Compact-0 minuten (komt met snoer)Stofzak
BLACK+DECKER PV1820L Pivot10 minuten 240 minutenZakloos
MEDION® MD 1632215 minuten390 minutenZakloos
Philips MiniVac FC6148/019 minuten 480 minutenZakloos
Dyson V6 Trigger20 minuten3,5 minuten Zakloos
 • 1. Tristar KR-2156

  Meer informatie

  Snel even opruimen van stof en vuil, zal altijd nodig zijn en ligt het aan jou van welke hulpmiddelen je daarbij gebruik zal maken. Met een borstel en stofferblik ben je al een heel eind op weg, maar overtreft niets de prestaties welke door een kruimelzuiger geleverd worden. Neem bijvoorbeeld de Tristar KR-2156 – Kruimelzuiger. Die is snoerloos en biedt dat de mogelijkheid om op moeilijkbereikbare plekken toch het nodige vuil op te kunnen zuigen. Ook voor de schoonmaak van de auto, camper is de Tristar KR-2156 geschikt en kan je het ook gewoon meenemen bij het gaan picknicken met de kinderen. In noodgevallen is deze handige stofzuighulp dus altijd beschikbaar. De opvangbak is ruim en transparant uitgevoerd en is het filter wasbaar. Met behulp van de verschillende mondstukken kan ook het vuil in bijvoorbeeld spleten of onder het bankstel opgezogen worden. Bijzonder is ook de mogelijkheid om vocht op te zuigen. Een drankje welke men op jouw kostbaar tapijt heeft laten vallen kan zo snel voor het grootste deel opgeruimd worden.Bovendien is de Tristar KR-2156 altijd beschikbaar omdat het na gebruik opgehangen kan worden aan de oplader.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. BLACK+DECKER DVJ315B-QW

  Meer informatie

  Het grootste probleem bij stofzuigers is de snelle afname van de zuigkracht alsgevolg van een verstopt filter en levert dat vaak de nodige irritaties op bij de gebruiker. Die zal immers steeds het filter moeten verschonen en verlies je daardoor alleen maar tijd. Dit behoort echter alles tot de verleden tijd bij de BLACK+DECKER DVJ315B-QW – Kruimeldief en en wordt het stof dankzij een speciaal draaiende beweging van het het filter weggeslingerd. De opvangbak van 500ml zal dus binnen een mum van tijd volraken met al het stof welke door de motor, gevoedt door de krachtige 10.8V Lithium-ion accu, opgezogen zal worden. Het mondstuk is uitschuifbaar en stelt jou in staat om in de kleinste ruimtes alle stof te verwijderen. Met een volle accu kan de BLACK+DECKER DVJ315B-QW zo een 15 minuten continu gebruikt worden en bedraagt de oplaadtijd zo een 4u. De oplader kan zowel aan de wand alsook op een tafel geplaatst worden. Wie deze kruimelzuiger in combinatie met de Cotton fresh geurfilters gebruikt, zal tijdens het werken ermee gelijk een prettige geur laten verspreiden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Philips MiniVac FC6149/01

  Meer informatie

  Dit veelzijdig apparaat van Philips kan zowel op batterijkracht alsook via een snoer het zware werk verrichten. Het snoer is speciaal bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld auto’s en kan het ingeplugd worden in de 12V sigaretlighter outlet. Dat betekent lang kunnen werken met deze kruimeldief en krijg je alle hoeken van de auto schoon dankzij de verschillende hulpstukken. Het handigst is de flexibele lange buis welke gekoppeld kan worden aan het mondstuk en waar je echt overal mee kan komen. Voor ander gebruik kan gewoon het standaard mondstok gebruikt worden en kan zelfs kattengrit zonder moeite opgezogen worden. Het oplaadstation is mooi vormgegeven en past bij elk modern interieur. Met een volle accu kan er tot 11 minuten continu op volle kracht worden gestofzuigd. De batterij dient daarna zo een 1080 minuten opgeladen te worden. Het vuil in de opvangbak is in een handomdraai te verwijderen en heeft de kruimelzuiger een gewicht van ruim 2kg.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. BLACK+DECKER 5.4Wh

  Meer informatie

  Een kruimeldief komt altijd van te pas en is de BLACK+DECKER 5.4Wh Kruimeldief NVB115WA – Lithium-ion en daarbij een ideale partner. Die is dankzij het handig aan te brengen oplaadstation altijd gereed voor het schoonmaakwerk en kan dat naast het opzuigen van licht afval zoals papiersnippers, ook gebruikt worden voor wat zwaarder vuil. Denk daarbij bijvoorbeeld aan grote kruimels en zelfs etenswaren. Personen die huisdieren hebben, zullen de werking ook weten te waarderen en worden alle haren moeiteloos opgezogen. De handzame BLACK+DECKER 5.4Wh Kruimeldief NVB115WA kan ook gebruikt worden voor de auto of neem je het bijvoorbeeld mee op jouw campingtrip. Al het opgezogen vuil kan snel dankzij de snelleegfunctie verwijderd worden uit de opvangbak. Een volle accu zorgt voor 7,5 minuten stofzuigen en is de accu binnen 600 minuten weer opgeladen. Naast de brede zuigmond, is er ook een kierenzuiger beschikbaar en kan je alle stof op de moeilijkst bereikbare plekken mee opzuigen. De filters zijn eenvoudig afneembaar en kunnen gewoon worden gewassen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. BLACK+DECKER WDB115WA

  Meer informatie

  Een kruimeldief komt in noodgevallen altijd handig van te pas en kunnen zelfs vloeistoffen met de BLACK+DECKER WDB115WA Wet & Dry – Kruimeldief opgezogen worden. Dat is geen luxe voor zij die kinderen in huis hebben, maar kan de wet functie altijd voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Al het opgezogen vuil kan snel uit de opvangbak verwijderd worden en zijn de filters wasbaar. De krachtige 3.6V batterij kan genoeg energie leveren en zorgt de brede zuigmond ervoor dat ook wat groter vuil opgezogen kan worden. Natuurlijk worden er ook hulpstukken meegeleverd en kun je die bijvoorbeeld gebruiken om in alle kieren alle vuil te verwijderen. Vuil dat wat steviger vastzit, zoals haren, kunnen met behulp van het zacht borstel verwijderd worden. Ook handig is het speciale mondstuk om het toetsenbord mee te kunnen reinigen. Eenmaal in werking, zal deze kruimeldief zo een 7,5 minuten kunnen werken en is de oplaadtijde gesteld op zo een 10 uur. Het erbij horend oplaadstation neemt weinig ruimte in.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Princess 332757 Turbo Tiger Compact

  Meer informatie

  Niet elke kruimelzuiger werkt met behulp van een accu en is de Princess 332757 Turbo Tiger Compact – Kruimelzuiger met snoer geschikt voor het wat zwaarder werk. De krachtige motor is immers niet afhankelijk van de beperkte stroomtoevoer van een accu. Met 610W is de motor zo krachtig dat zelfs hardnekkig vuil zoals die welke zich heeft vastgehecht aan het tapijt of bankstel kan worden verwijderd. De erbij geleverde hulpstukken zoals de 3 opzetborstels, zullen daarbij zeker ingezet moeten worden. om de moeilijkst bereikbare plekken toch schoon te krijgen, zal de slang gebruikt kunnen worden. zelfs bovenop de kasten zal het stofzuigen met de Princess 332757 Turbo Tiger Compact geen problemen opleveren en kan de machine zelf met de handige riem worden gedragen. Ook het snoer van 10m lang draagt een aardig steentje bij aan de gebruiksmogelijkheden van deze krachtige kruimelzuiger. Er wordt bovendien geen gebruik gemaakt van opvangzakken en kunnen alle filters gewoon worden gewassen. Het onderhoud vergt ook niet veel en wordt de machine met 2 jaren garantie geleverd.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. BLACK+DECKER PV1820L Pivot

  Meer informatie

  Deze kruimelzuiger oogt wel apart en zijn de prestaties ook buitengewoon te noemen. De zuigmond is tot 200 graden verstelbaar romnd het stofbakje heen en kan de zuigmond ook uitgeschoven worden. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat geen enkel vuil meer veilig is voor de BLACK+DECKER PV1820L Pivot – Kruimelzuiger. Niet alleen in huis kan gebruik worden gemaakt van de krachtige werking, maar ook buitenshuis. De 18V batterij levert voldoende energie om 35 air watts aan zuigkracht te ontwikkelen. Het reservoir kan snel en eenvoudig geledigd worden en is er dus geen stofzak nodig. Alleen het filter dient op tijd gewassen te worden en dien je er rekening mee te houden dat na 11 minuten het apparaat weer voor 4 uurtjes aan de oplader moet. Ook het oplaadstation is passend vormgegeven en oogt het geheel eigentijds en strak. Dit concept is ook meegenomen bij het ontwerpen en krijg je bij de aankoop zo geen accessoires meegeleverd. Alles bevindt zich namelijk al in de kruimelzuiger zelf zoals het zachte borstel aan het mondstuk.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. MEDION® MD 16322

  Meer informatie

  Het is voor elke kruimelzuiger niet zo bijzonder dat het in staat is om bijvoorbeeld etensresten op te zuigen, maar doet de MEDION® MD 16322 – Kruimelzuiger daar een schepje bovenop. Die kan namelijk ook vloeistoffen opzuigen en is het ook in staat wat zwaarder vuil zoals gebroken glas mee te nemen. Hulp is dus nooit ver weg en is deze kruimelzuiger altijd beschikbaar door het aan de houder te hangen. Een volgeladen accu laat de MEDION® MD 16322 zo een 15min werken en duurt het weer opladen zo een 6,5uur. Het filter is uitwasbaar en wordt zo niet alleen de efficientie verhoogd, maar krijg je ook geen last van nare luchtjes. Handig is ook het snoer met 12V adapter en kan hiermee dus de kruimelzuiger langer worden gebruikt. Het gewicht is laag te noemen met 940gram en kan het apparaat ook in de auto of boot worden bewaard voor het tijdig schoon kunnen maken.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Philips MiniVac FC6148/01

  Meer informatie

  Op een milieuvriendelijk wijze stofzuigen kan met de Philips MiniVac FC6148/01 – Kruimelzuiger omdat die wel zuinig met energie omgaat. Niet alleen hebben de Li-ion batterijen een grotere opslagcapaciteit, maar wordt ook door de oplader energie bespaart door de stroomtoevoer naar de batterij af te sluiten wanneer die al volledig opgeladen is. je kunt bij het gebruik rekenen op zo een 9 minuten aan zuigkracht en zijn de batterijen weer opgeladen na 8uurtjes. Er zijn voor het tegenhouden van het fijnste stof, twee filters aanwezig en zijn beiden wasbaar. De opvangbak is van doorzichtig materiaal uitgevoerd en zie je dus gelijk of het geledigd moet worden. Er wordt de mogelijkheid geboden om te kiezen voor het spleet- of borstelzuigmond en wordt de laatste gebruikt om haren en ander vastzittend vuil weer los te krijgen. De kruimelzuiger en alle erbij horende accessoires, kunnen op de oplader/houder geplaatst worden en blijft alles dus binnen handbereik. Ook de met rubber beklede handgreep draagt bij aan gebruiksgemak.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Dyson V6 Trigger

  Meer informatie

  Van de vele topmerken die zich bezig houden met de productie van kruimelzuigers, mag Dyson zeker niet ontbreken. Daar hebben ze er alles aan gedaan om zelfs voor een kruimeldief prestaties neer te zetten die het niet onder doen voor een normale stofzuiger. Uniek is de Digitale V6 motor die de cyclonen aandrijft en er zo voor zorgt dat de zuigkracht ongeevenaard is voor een kruimelzuiger. Dankzij het speciaal mondstuk wordt al het vuil keurig opgezogen en bevindt zich aan het uiteinde een borstel welke gelijk beschikbaar is. De handgreep is stevig uitgevoerd en maakt het eenvoudig om de ruim 1kg zware kruimelzuiger met gemak langs alle plekken heen te bewegen waar er zich vuil bevindt. Na 20 minuten moet het weer aan de oplader, maar is dat ruim voldoende om al het vuil verwijderd te hebben. De Dyson V6 Trigger kan gewoon aan de oplader gelaten worden en blijft het dus onder alle omstandigheden volgeladen en gereed voor gebruik.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste kruimeldief

Wie een kijkje neemt bij bovenstaande kruimelzuigers, zal gauw tot de conclusie komen dat er geen excuus meer mogelijk is om stof en vuil te laten liggen, ook niet op de moeilijkst te bereiken plekken. Met de smalle zuigmond, zoals bij die van de Philips MiniVac FC6148/01 – Kruimelzuiger of de Philips MiniVac FC6149/01 – Kruimelzuiger kan je overal met de stofzuiger komen en wordt er als accessoire altijd ook een kierenzuiger erbij geleverd. Een borstel is vaak ook nodig om het ergste vuil los te krijgen. Bij de Princess 332757 Turbo Tiger Compact – Kruimelzuiger met snoer bijvoorbeeld kan die apart bevestigd worden en beschikt deze ook nog over een snoer zodat jij je geen zorgen hoeft te maken om het leeglopen van de batterij. Voor het kunnen opzuigen van vocht, kan er gebruik worden gemaakt van de BLACK+DECKER WDB115WA Wet & Dry – Kruimeldief of Tristar KR-2156 – Kruimelzuiger gebruikt worden. Om een heerlijk geurtje te verspreiden tijdens het stofzuigen, kan de BLACK+DECKER DVJ315B-QW – Kruimeldief aardig een handje meehelpen dankzij de speciale geurfilters welke aangebracht kunnen worden.

Aan kruimelzuigers dus geen gebrek en varieert de oplaadperiode voor de batterijen aanzienlijk. Met 8 uurtjes aan oplaadtijd is de Philips MiniVac FC6148/01 – Kruimelzuiger één van de snelst oplaadbare modellen. Welk uit onze top 10 kruimeldief review heeft u gekozen?

Snoerloze kruimeldief

De meeste kruimelzuigers zijn snoerloos en schept dit veel mogelijkheden op het gebied van de schoonmaak. Zo kunnen eindelijk alle plekken bovenop de kasten of de moeilijk te bereiken ruimtes achter het meubilair gestofzuigd worden. buitenshuis is het vooral de auto waar zo een kruimeldief gebruikt zal worden en ziet de auto er na een paar minuten weer helemaal piekfijn van binnen uit. Omdat er geen snoer voor nodig is, kan de kruimeldief ook gewoon meegenomen worden op reis met de auto en heb je gelijk een schoonmaakassistent bij de hand wanneer er gemorst wordt in de auto. Handig, vooral voor gezinnen met wat kleinere kinderen. Sommige modellen worden ook met een 12V adapter met snoer geleverd en hoef jij je geen zorgen te maken over een leeggelopen batterij.

Kruimeldief accessoires 

Het mondstuk van een kruimeldief is doorslaggevend voor de wijze waarop het in staat zal zijn om al het vuil op te zuigen. Er wordt daarom altijd een borsteltje erbij geleverd en mag een kieren zuiger ook niet ontbreken. Handig zijn ook de in lengte verstelbare mondstukken en wordt er bij sommige modellen een slang meegegeven. De veelzijdigheid van een kruimeldief is dus bijzonder groot en mag het dus in geen enkel huis ontbreken.

Voor het opladen van de batterij worden ze allemaal geleverd met een oplaadstation en kunnen die aan de muur of op een tafel geplaatst worden. Zo blijft de kruimelzuiger altijd beschikbaar en steken ze nooit uit bij het huisinterieur. Stofzakjes zijn niet nodig en maak je in een paar tellen het stofreservoir los. De filters zijn wasbaar en zorgen die ervoor dat geen enkel opgezogen stofdeeltje ontsnapt. Ook zorgt het regelmatig wassen van het filter, dat er geen nare geurtjes gaan beginnen te ontwikkelen. Lees verder om te zien welke de beste kruimeldief te koop zijn op dit moment.

Welke kruimeldief is de beste?

Om nou echt te zeggen welke kruimeldief is de beste, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over kruimeldief?

De consumentenbond beste koop kruimeldief is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.