Er is veel informatie op internet te vinden over auto’s en het onderhoud daarvan. Het kan een hele zoektocht zijn om de juiste informatie te vinden, omdat er ook veel dingen worden geschreven die niet altijd waar zijn, of bijvoorbeeld niet voor jouw auto van toepassing zijn. Daarom vind je in deze blog een overzicht van belangrijke informatie over je accu.

De juiste accu

Allereerst is het goed om er zeker van te zijn dat je voor jouw auto de juiste accu gebruikt. Elke auto heeft een batterij nodig met specifieke eigenschappen voor die bepaalde auto. Daarom is het van belang dat je ervoor zorgt de juiste accu te gebruiken in jouw accu. Wanneer je de verkeerde accu gebruikt, loop je kans dat je niet alleen je accu, maar zelfs je hele auto beschadigt. Dat is een veel duurdere grap dan een iets goedkopere accu gebruiken.

Controleer je accu

Verder is het van belang om je accu regelmatig te laten controleren. Wanneer je een klikkend geluid hoort als je de auto start, kan dat een teken zijn dat je accu niet helemaal goed meer functioneert. Dat kan ook het geval zijn wanneer de koplampen dimmen wanneer de auto stationair draait. Laat dus iemand naar je accu kijken, wanneer deze situaties bij jou van toepassing zijn.

Temperatuurverschillen: hitte en kou

Hitte en kou kunnen allebei ervoor zorgen dat de levensduur van je auto wordt verkort. Daarom is het aan te bevelen je auto niet buiten neer te zetten, maar juist in een garage. Daardoor zal je auto minder last hebben van temperatuurverschillen. Daarmee voorkom je dat je accu beschadigt. Wanneer je niet over een garage beschikt, leg dan een doek om je auto heen. Deze doek al je auto ook tegen temperatuurverschillen beschermen. Wat je ook kunt doen is je accu isoleren. Hiervoor bestaan er speciale hoezen.

Zorg ervoor dat de accu vast zit

Een accu kan problemen krijgen doordat er beweging is, bijvoorbeeld door de trillingen die er in de auto ontstaan wanneer je aan het rijden bent. Het gevolg daarvan is dat de accu los

kan komen te zitten. Ook kunnen de vloeistoffen die in de auto zitten gaan lekken. Daardoor kan je motor schade oplopen. Daarom is het belangrijk om regelmatig in de gaten te houden of je accu goed vast zit.

Een schone accu

Het is belangrijk je accu regelmatig schoon te maken. Wanneer dat niet het geval is, kan er namelijk kortsluiting ontstaan waardoor de batterij beschadigd raakt. Je kunt je accu schoonmaken met een mengsel van water en soda. Ook is het relevant de aansluitingspunten van de batterij schoon te maken en om roestplekken weg te halen. Op die manier hou je de accu zo lang mogelijk schoon.