De afgelopen maanden kwamen er veel nieuwe Samsung Galaxy modellen op de markt. Van de S-serie kwamen de S21, S21 Plus en de S21 Ultra op de markt. Van de A-serie verschenen de A52, de A52 5G en de A72. Hoog tijd dus om al deze modellen eens onder de loep te nemen. In dit artikel lees je alle ins en outs van de nieuwe Samsung Galaxy modellen. 

De Samsung Galaxy S21, S21 Plus en de Ultra

De S-serie zijn de duurdere high-end modellen van Samsung.  In de S serie verschenen drie nieuwe varianten. De S21, de goedkoopste en meest compacte variant. Het toestel heeft een grootte van 6.2 inch. De S21 Plus is hetzelfde toestel, maar zo’n 5 inch groter. De Galaxy S21 Ultra is de grootste in de serie en daarmee ook gelijk de meest uitgebreide en duurste variant. Stap je over van de S20 Ultra naar de S21 Ultra denk er dan aan dat je een Samsung Galaxy S21 Ultra hoesje moet kopen. De telefoon heeft namelijk net een iets andere formaat dan de S20 Ultra.

Camera mogelijkheden van de S21

De nieuwe S21 toestellen hebben veel mogelijkheden om prachtige foto’s en filmpjes te malen. Met Single Take kun je 14 foto’s of video in een keer maken, zodat je de beste foto kunt kiezen. Met de Director View kun je de voor- en achtercamera allebei tegelijk aan zetten. Met Video Snap kun je de frames uit video in hoge resolutie als foto opslaan. De S21 Ultra heeft daarbij ook nog een extra telelens en AF-sensor die het beeld nog scherper stelt. 

Nieuwe modellen in de A-serie

Waar de duurdere toestellen verschijnen in de S-serie vinden we de betaalbaardere midrange smartphones in de Galaxy A-serie. Doordat deze lijn betaalbaar is, is hij zeer populair bij het publiek. Dit jaar kondigde Samsung de Galaxy A32, A52 en de A72 aan. Hieronder vind je meer over deze toestellen

De Galaxy A32 5G

De A32 5G is een prima betaalbare middenklasser. Het toestel is uitschuifbaar en beschikt over 5 camera’s, prima hardware en sterke accu die geruime tijd mee kan. De A32 5G kan, zoals de naam al doet vermoeden prima overweg met het 5G-netwerk. Dit toestel valt vooral op vanwege de camera’s. Aan de achterkant vind je maar liefst vier lenzen, een hoofdcamera van 48MP, een groothoeklens van 8MP, een macrolens van 5MP en een dieptesensor van 2MP voor het inzoomen. Met deze combinatie maak je de mooiste close-ups. Druk je deze af met een fotoprinter dan zie je dat kwaliteit erg scherp blijft. De Galaxy A32 beschikt over een octacore-processor. Dit is een krachtige processor. Daarnaast beschikt het toestel over 4GB werkgeheugen en 128GB opslag. De A32 is iets groter dan de A31. Denk er dus aan dat je als je deze telefoon aanschaft je andere smartphonehoesjes zult moeten gebruiken.

De Galaxy A52

De Galaxy A52 volgt de A51 op. De A51 is een van de populairste Android smartphones van 2020. Het toestel kent twee uitvoeringen: de 4G en de 5G variant. De A52 is uitgerust met een amoled-scherm. Zo’n scherm zorgt voor een goed contrast en mooie kleuren. Daarnaast is zo’n scherm ook energiezuiniger dan een lcd-display.  De A51 had ook al een amoled-scherm, maar de ververssnelheid van de A52 ligt vele malen hoger. De A52 heeft een waterdichte behuizing. De telefoon kan wel 30 minuten onder water blijven tot 1 meter diepte zonder waterschade op te lopen. Verder beschikt het toestel over een selfiecamera van 32MP en heeft het een nfc-chip om contactloos mee te kunnen betalen. 

De Galaxy A72

De A72 is de opvolger van de A71, ook een zeer populaire Android smartphone uit 2020. De A72 heeft betere camera’s, een mooier scherm en een accu met meer capaciteit. Het scherm van de A72 is ideaal voor het kijken van films aangezien het erg groot is. Het is comfortabeler om de telefoon met twee handen te bedienen in plaats van met een. De A72 heeft een stofvrije en waterdichte behuizing. In deze prijsklasse is dit vrij bijzonder en hiermee onderscheidt het toestel zich van de concurrentie. Opvallend is dat de A72 niet geschikt is voor gebruik in combinatie met het 5G-netwerk. Het duurt nog wel even voordat het 5G-netwerk overal beschikbaar komt, maar met een A52 5G ben je net wat meer voorbereid op de toekomst dan met een A72.