Begin jij binnenkort aan een nieuwe baan? Het hangt ervan af in welke sector je gaat werken, maar het kan wel eens zo zijn dat het bedrijf je vraagt naar je VOG. Een VOG is een verklaring van goed gedrag en in sommige sectoren is het van hoog belang dat je over dit papier beschikt voordat je aan het werk mag. In dit artikel beschrijven wij de meest voorname redenen waarvoor een VOG nog meer kan dienen.

Een VOG kan je aan een baan helpen

Zoals eerder benoemd kan een VOG je aan een baan helpen, omdat het bewijst dat je gekwalificeerd bent om in een bepaald vakgebied te werken. Als je een VOG hebt, kun je die aan potentiële werkgevers laten zien om te bewijzen dat je de vaardigheden en ervaring hebt waar zij naar op zoek zijn. Daarom is een vog aanvraag het overwegen waard. 

Het krijgen van promotie

Als je al in loondienst bent, kan een VOG u helpen om promotie te maken. Je werkgever weet dan dat je gekwalificeerd bent voor het werk en zal je eerder opslag of een promotie geven.

Het krijgen van een visum

Als je van plan bent om naar een ander land te reizen en/of te verhuizen kan een VOG je helpen om een visum te krijgen. Veel landen eisen dat je een VOG hebt om het land binnen te komen en zeker als je een langere tijd wenst te verblijven.

Een VOG kan je helpen om toegelaten te worden tot een universiteit

Als je jezelf aanmeldt voor een universiteit, kan een VOG je helpen om toegelaten te worden tot deze universiteit. Veel hogescholen en universiteiten eisen dat je een VOG hebt om aan te kunnen tonen dat je geen rare dingen in het verleden hebt liggen wat voor problemen zouden kunnen zorgen tijdens je studie bij de aangewezen universiteit.

Een VOG kan je helpen een studiebeurs te krijgen

Als u een studiebeurs aanvraagt, kan een VOG u helpen de studiebeurs te krijgen. Veel studiebeurzen vereisen een VOG om een aanvraag in te kunnen dienen.

Een VOG kan je helpen een lening te krijgen

Wil je graag een lening aanschaffen voor een grotere aankoop zoals bijvoorbeeld een huis of een auto? Het kan zomaar eens wezen dat de verstrekker van de lening vraagt om een VOG zodra je de aanvraag wil doen. Vaak is het zelfs zo dat je überhaupt niks mag aanvragen zonder dit bewijs.