Ben jij zo iemand die ontzettend kan genieten van een grote bloemenpracht in de tuin? Dan hebben we in deze blog enkele mooie exemplaren die je absoluut wilt hebben. Deze bloemen zijn namelijk heel kleurrijk, waardoor je het echte zomergevoel ervaart. Natuurlijk hebben we ook een paar handige verzorgingstips op een rijtje gezet. We kunnen je wel al verklappen: dat is niet zo heel moeilijk. Hup, naar het tuincentrum dus!

Lavendel

Lavendel zie je in de zomer vaak, maar wie wordt nou niet vrolijk van die volle paarse kleur én de lekkere geur. Wij zijn deze bloem in ieder geval nog niet zat. Plaats de lavendel altijd op een plek waar voldoende zonlicht komt en een waterdoorlatende grond. Zorg er echter wel voor dat je de lavendel voldoende water geeft, zeker in een droge periode. Daarnaast raden we je even aan om extra goed na te denken over de plek en welke soort lavendel je kiest. De ene groeit vooral in de hoogte, terwijl de ander horizontaal groeit.

Tulpen

Tulpen zie je vooral in het voorjaar en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Je kunt tulpen in de losse grond zetten, maar ook in een pot. Misschien klinkt het een beetje gek, maar tulpen hebben vooral koudere grond nodig om goed te kunnen groeien. De beste periode om ze te planten is dan ook in het najaar. Ook bij deze bloem is regelmatig water geven een must.

Bloemen in tuin

Zonnebloemen

Wil je dat de echte milieukenners in jouw omgeving om een positieve reden voor jouw huis blijft staan? Ga dan zeker voor zonnebloemen. Zoals de naam al doet vermoeden, maak je deze bloem ontzettend blij met zonlicht. Ook deze bloem heeft een goed doorlatende grond nodig en voldoende water. Verzorg je ze goed, dan zijn het echte blikvangers voor jouw tuin.

Rozen

Rozen zijn de echte royalty onder de bloemen. Ze mogen dus zeker niet in je tuin ontbreken. Sterker nog: ze verdienen een echte prominente plek. Om optimaal te kunnen bloeien, hebben ze veel licht en water nodig. Daarnaast moet je ze snoeien om de groei te bevorderen. Je hoeft niet per sé rode rozen te kiezen, want ook deze bloem is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Irissen

Misschien is een Iris niet de eerste bloem waar je aandacht naartoe gaat, maar wij vinden het zeker de moeite waard om deze te benoemen. Een van de redenen waarom je deze in je tuin zou moeten hebben, is omdat Irissen sterke planten zijn die niet snel vatbaar zijn voor ziektes.

Nog meer weten over het opknappen van je tuin? Lees dan deze blog. Meer lezen over de professionals van Omgevingsdienst Nederland doe je hier!