Je weet het natuurlijk niet, maar als je de geleerden mag geloven, kan je over een aantal jaar een maand of 9 in de tuin zitten. En dat elk jaar opnieuw. Dan is het belangrijk om een mooie tuin te hebben en een dito afscheiding. Wat het mooiste is, is voor iedereen verschillend. Dit artikel probeert je op weg te helpen met 5 voorbeelden van fraaie tuinafscheidingen, die ook nog betaalbaar zijn.

Hekwerk

Hekwerk is een van de populairste vormen van afscheiding van je tuin. Op het gebied van hekwerken is er nog altijd ontzettend veel keuze. De prijs is dan ook afhankelijk van het soort, het materiaal en uiteraard de lengte. Je kunt het relatief eenvoudig houden met een houten hekwerk. Een andere mogelijkheid is om voor een sierhekwerk te kiezen. Het grootste voordeel van hekwerken is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Gaas

Een tuinafscheiding van gaas is een eenvoudige manier om je tuin af te scheiden. Het grote voordeel is dat het gaas een open karakter heeft, en ook goed te combineren is met bijvoorbeeld klimplanten. Gaas is er in allerlei soorten, onderzoek daarom goed welk soort gaashekwerk je wilt hebben. De prijzen kunnen stevig zijn, maar gaas heeft weinig onderhoud nodig en een lange levensduur. Dat maakt het de investering waard.

Een haag

Een relatief goedkope manier om je tuin af te scheiden is met een haag. In veel gevallen is dit een coniferenhaag. Een haag zorgt voor een hoop gezelligheid in je tuin, omdat vogels en andere dieren er een schuil- of nestplaats in kunnen vinden. Een haag heeft wel flink wat onderhoud nodig, maar als je dit goed bijhoudt, gaat het veel langer mee dan bijvoorbeeld een schutting. Je hebt er weinig gereedschap voor nodig. Ieder jaar snoeien is vaak al genoeg.

Houten schutting

Daar is ie dan eindelijk, de houten schutting. Een van de meest voorkomende, zo niet de meest gekozen schutting in Nederlandse tuinen. Met een houten schutting kan je alle kanten op. Het is een optie om voor een volledig houten schutting te kiezen, maar een combinatie is ook een optie. Qua prijs kan het alle kanten op. Er zijn goedkope houten schuttingen van twee tientjes per 3 vierkante meter. Het kan echter net zo makkelijk het tienvoudige bedrag zijn.

Kunststof tuinscherm

Lange levensduur, het is snel geïnstalleerd en het heeft nauwelijks onderhoud nodig. Een hoop mensen kiezen voor een tuinscherm van kunststof. Het is dan misschien wat minder natuurlijk, het kunststof kan allerlei looks aannemen, waardoor je het uitzicht van je dromen kunt krijgen. De prijs valt ook zeer goed mee. Als je niet zo van het onderhoud bent, is een kunststof tuinscherm een goede keuze.