Lessen leren doe je met de hulp van je ouders omdat je nog op de basisschool zit. Of al zelfstandig want je zit op middelbare school. Toch is de betrokkenheid van je ouders ook belangrijk. Sta hun toe je te helpen als zij dat graag doen. Zelf kun je met de volgende vijf punten de resultaten van je schoolprestaties verbeteren.

Lees meer

Probeer een deel van je tijd te stoppen in het lezen van boeken. Het kan een fysiek boek zijn of een onlineversie op je Kindle. Het doet er niet toe, belangrijk is dat je je woordenschat vergroot door meer te lezen.

Begin op tijd

Hoe eerder je begint met je lessen, hoe beter voorbereid je bent op de toets. Hoe beter ook je prestaties zullen zijn. Spaar het leermateriaal niet op, maar begin meteen dit te bestuderen.

Voldoende rust

Het is leuk om bezig te zijn op sociale media of tot laat te gamen. Hou er echter rekening mee dat als je niet voldoende slaapt en niet voldoende rust, je niet geconcentreerd de lessen kunt volgen.

Ontspanning

Ontspanning heb je zeer zeker nodig, na hard achter de boeken te hebben gezeten. Na gedane arbeid is het goed rusten, luid een bekend gezegde. Doe daarom eerst wat je moet doen, zodat je onbezorgd kunt ontspannen.

Regelmaat

Hou een bepaalde regelmaat aan zodat je tijd hebt voor alles dat je wilt doen. Dat betekent dat je een dagelijks plan moet hebben, zodat je er ook aan toekomt te doen wat je moet doen. Zoals bijles volgen voor een bepaald vak. Er zijn nog meer punten waarop je kunt letten om je leerprestaties te verbeteren. Met deze vijf punten maak je een begin om aan te pakken, zodat je vooruitkomt. En verder kunt met de school.