Heb je een vakantie geboekt naar België? Dan mag het aan een dagje uit naar de hoofdstad Brussel natuurlijk niet ontbreken. Vanuit je vakantiehuis België ben je er zo en dat kunnen we je ook zeker aanraden. Brussel is een grote stad waar je heel veel kunt zien, doen en beleven. Deze bezienswaardige locaties in Brussel mag je zeker niet overslaan!

Het Atomium

Omdat Brussel redelijk centraal ligt in België kun je er vanaf vrijwel elke plaats binnen enkele uren naartoe rijden, zelf als je een vakantiehuis aan zee hebt. Een van de eerste dingen die je er beslist moet gaan zien is het Atomium. Dit icoon van Brussel werd in 1958 ontworpen voor de Wereldtentoonstelling en wordt nog altijd veel bezocht. Je kunt met de lift naar de bovenste bol van het bouwwerk van maar liefst 102.705 meter om een bezoek aan het restaurant te brengen en te genieten van een prachtig uitzicht over de stad.

Manneken Pis

Het wereldberoemde standbeeldje Manneken Pis moet je natuurlijk gezien hebben wanneer je naar Brussel gaat. Het beeld van het plassende jongetje is in het centrum te vinden op de hoek van de Stoofstraat en de Eikstraat. Even langs voor een foto!

Koninklijk Paleis en Museum van Keizer Karel

Een van de mooiste gebouwen van Brussel is het Koninklijk Paleis, waar vandaan de Belgische koning zijn functie vervult en gasten ontvangt. Het gebouw dateert uit 1826 en is sindsdien meerdere keren aangepast naar de wensen van de verschillende koningen die erna heersten. Onderdeel van het Paleis is het Museum van Keizer Karel wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Het stripmuseum

In Brussel zul je meerdere muurschilderingen van Belgische stripfiguren tegenkomen, zoals Suske en Wiske, Kuifje en Asterix en Obelix. Vind je dat wat? Er is een wandeling die je langs elk van de kunstwerken voert. Bovendien kun je ook nog een bezoek brengen aan het Stripmuseum in de stad.

Het Jubelpark

Bij mooi weer kunnen we je zeker aanraden om naar het Jubelpark te gaan. Het stadspark ongeveer anderhalve kilometer ligt midden in het historische centrum en nodigt uit voor een wandeling, met uitzicht op de prachtige oude gebouwen. Bovendien zijn er veel leuke en interessante musea in de buurt die je kunt bezoeken, zoals het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, Autoworld en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis.