Waar de een ervan droomt, hoeft het van de ander juist weer niet: trouwen. Zijn jij en je partner al voor een lange tijd samen en twijfelen jullie of trouwen? Dan is het goed om te weten wat hier de voordelen zijn. Er zijn namelijk meerdere goede redenen om wel te trouwen. Hieronder zetten wij vijf van zulke redenen op een rij!

Mooie herinneringen maken

Een van de grootste redenen om te trouwen is omdat je hele mooie herinneringen kunt maken. Een bruiloft kan echt onvergetelijk worden, voor zowel jou en je partner als de gasten. Bovendien kun je er ook je hele leven lang op terugkijken, omdat er ongetwijfeld foto’s zijn van de grote dag. 

Het geeft zekerheid

Waarom je er ook voor zou kunnen kiezen om te trouwen, is omdat dit zekerheid geeft. Door je huwelijk officieel vast te leggen zorg je voor meer zekerheid wat betreft financiële zaken, kinderen en het risico op overlijden. Als je kinderen wilt later, krijgt je partner automatisch gezag over de toekomstige kinderen als jullie gaan trouwen. Mocht je partner overlijden, dan erf je als je getrouwd bent automatisch de bezittingen die jullie hebben opgebouwd. Trouwen kan op deze gebieden dus meer zekerheid bieden en dit is fijn.

Het is fiscaal voordelig

Een andere reden om te trouwen is omdat het fiscaal voordelig is. Als je elkaar het jawoord geeft word je elkaars fiscale partner en dit kan betekenen dat je voordeel kunt hebben op de belasting. Als jullie inkomsten en aftrekposten gunstig verdelen, kan dit goed uitpakken voor jullie. En dat is natuurlijk een mooi pluspunt aan getrouwd zijn!

Het plannen van de bruiloft is leuk om te doen

Een ander voordeel van trouwen is dat het plannen hiervan enorm leuk is om te doen. Als je ervoor kiest om te trouwen, kun je zelf met je partner bepalen hoe dit er straks uit moet komen te zien. Bij het plannen van een bruiloft moet je aan veel dingen denken. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van de trouwdatum, het zoeken naar unieke trouwlocaties, het regelen van de catering, het kiezen van een trouwjurk of trouwpak, de bruidstaart en de decoratie. Er komt een hoop bij kijken, maar het is wel ontzettend leuk om de bruiloft helemaal naar eigen wens te maken. Je kunt hier samen dan ook veel plezier in hebben. 

Je kunt elkaars achternaam overnemen

Wat ook een goede reden is om te trouwen, is dat je elkaars achternaam over kunt nemen. Als je niet helemaal blij bent met je achternaam of de achternaam van je partner mooier vindt, is dit een fijne bijkomstigheid. 

Uiteraard zijn er nog meer redenen om te gaan trouwen, dit zijn slechts wat voorbeelden. Trouwen kan meerdere voordelen hebben, waardoor je het met je partner zeker kunt overwegen. Mocht je ervoor kiezen om te trouwen, kunnen jullie nadat jullie verloofd zijn aan de slag met het plannen van de grote dag. Een van de belangrijkste dingen hierbij is het kiezen van een mooie trouwlocatie. Heb je hier inspiratie voor nodig? Kijk dan eens naar deze populaire steden om in te trouwen.