Je smartphone is één van de belangrijkste apparaten in je dagelijks leven. Een nieuwe smartphone kopen is niet goedkoop, en dat is alle reden om zuinig om te gaan met je telefoon. Heb je bijvoorbeeld je oog laten vallen op de nieuwe Samsung Galaxy S22? Dan ga je natuurlijk op zoek naar Galaxy S22 hoesjes om je telefoon te beschermen tegen valschade. Je kunt dan kiezen uit verschillende soorten telefoonhoesjes. Bijvoorbeeld een book case, een type hoesje dat lijkt op de kaft van een boek dat je kunt ‘sluiten’ om je telefoon te beschermen. Wij bespreken vier redenen om wél of juist níet voor een book case te kiezen als hoesje voor je smartphone.

Bijna optimale bescherming

Van alle reguliere typen telefoonhoesje die je kunt krijgen, biedt een book case de meeste bescherming voor je smartphone. Zowel de voorkant als de achterkant en de linkerzijkant zijn bij een dichtgeklapte book case optimaal beschermd. De bovenkant, onderkant en rechterzijkant zijn afhankelijk van de uitvoering niet beschermd of met een dunner, flexibeler materiaal beschermd. Ook als dat laatste niet het geval is, is er nog steeds het voordeel dat het hoesje ver genoeg uitsteekt om ook de onbeschermde delen zo veel mogelijk buiten schot te houden. Ben je dus een beetje onhandig of zoek je gewoon de beste bescherming voor je telefoon, dan is een book case een uitstekende keuze.

Laag gebruiksgemak

Aan goede bescherming kan ook een keerzijde zitten. In dit geval is dat het feit dat je altijd te maken hebt met een flap die je moet openen om je telefoon te kunnen bedienen en te kunnen telefoneren en die dan wat ongemakkelijk in de weg hangt. Ook kunnen de knoppen en een eventuele vingerafdrukscanner op de zijkant van het toestel wat moeilijker te bedienen worden door het hoesje. Al met al is daardoor het gebruiksgemak van een book case vrij laag, wat onhandig is als je veel gebruikmaakt van je smartphone.

10beste2

Ruimte voor pasjes

Veel book case telefoonhoesjes bieden ruimte om een aantal pasjes in te bewaren en zelfs om wat briefgeld in je hoesje mee te nemen. Zo kun je dus bijvoorbeeld je pinpas, je ov-chipkaart en bonuskaart meenemen zonder dat je daarvoor een portemonnee bij je hoeft te dragen. Door de book case is je hoesje telefoon en portemonnee in één. Vooral op warme dagen is dat handig, want dan kun je zonder jas op pad en hoef je ook niet met zo’n dikke portemonnee in de zak te lopen.

Twee voor de prijs van één voor dieven

Ieder voordeel heeft z’n nadeel, zoals we ook al zaken met de bescherming en de gevolgen voor het gebruiksgemak. De multifunctionaliteit van een book case die van het hoesje van je telefoon meteen ook een soort portemonnee maakt, maakt dat je bij diefstal of verlies van je telefoon ook meteen je belangrijke pasjes en eventueel wat briefgeld kwijt bent. Natuurlijk is dat een hypothetische situatie, want als je zuinig bent op je telefoon kun je hopelijk voorkomen dat het je overkomt. Maar als het je wel overkomt, is het dubbel vervelend.

Een variatie op de book case is de flip cover, waarbij de flap aan de onderkant zit. Deze lenen zich minder om pasjes en briefgeld in mee te nemen, aangezien de geopende flap in feite ondersteboven hangt. Qua gebruiksgemak is een flip cover vergelijkbaar met een book case.