Je interieur vernieuwen is een leuk en dankbaar klusje! Na een paar jaar raak je uitgekeken op een bepaalde stijl en wil je iets nieuws. Wist je dat je al snel een verbeterslag maakt, zonder dat het veel geld kost? Lees hier hoe je je interieur snel opfrist.

Tip 1: Haal nieuwe stoffen in huis

Stof beïnvloedt je interieur enorm. Denk aan sierkussens en het tapijt. Door alleen de kussenslopen van kussens te vervangen, verander je onverwachts veel aan de sfeer in huis. Voordeel is dat je de kussens niet hoeft weg te gooien en dat je de kussenslopen bewaart voor het jaar erop. Zo blijf je afwisselen! Ook geeft een nieuw tapijt direct een nieuwe indruk! 

Tip 2: Maak gebruik van wissellijsten

Posterklemmen en wissellijsten kan je na verloop van tijd vullen met nieuwe prints. Dat hoeft niet heel duur te zijn. Bestel mooie print online, of knip ze uit tijdschriften. De mogelijkheden zijn eindeloos en toch geeft het je huis direct een nieuwe stijl.

Tip 3: Nieuw deurbeslag

Nieuw deurbeslag is een eenvoudige manier om je interieur een andere touch te geven. Je huis krijgt namelijk een hele andere uitstraling als je voor goud, zwart of wit deurbeslag kiest. Vooral als je woning nog deurbeslag heeft van de vorige eigenaar, maak je het huis met nieuwe deurklinken helemaal eigen! Bijkomend voordeel is dat nieuw deurbeslag een lagere kostenpost is dan nieuwe meubels. Kleine investering, groot verschil!

Er zijn talloze mogelijkheden bij het kiezen van nieuwe deurklinken. Kies je voor moderne en rechte vormen, of voor klassieke en sierlijke lijnen? Zwart en wit deurbeslag houdt het interieur modern en rustig. Model ton deurkrukken maken het huis juist direct gezellig en klassiek. Goud deurbeslag is ook een stijlvolle optie als gouden accenten in meubels en accessoires terugkomen. Welke stijl je ook kiest, voor elk interieur bestaat passend deurbeslag.

Tip 4: Oude en nieuwe meubels opknappen

Soms ben je uitgekeken op je meubels. Ze passen niet meer bij je huidige stijl of je nieuwe bank. Gelukkig kan je meubels ook eenvoudig opfrissen. Geef een kastje een nieuw verfje. Met krijtbordverf is dat heel eenvoudig. Je hoeft het meubel dan maar licht op te schuren.