Nieuwe klanten vinden die jouw product willen kopen of beroep willen doen op jouw diensten, is niet altijd zo evident. Hieronder vind je 10 eenvoudige tips waar je écht iets aan hebt. 

Tip 1: Netwerken 

Of jij nu een rasechte netwerker bent of eerder een terughoudend type, netwerken moet je sowieso doen. Ga naar evenementen, bijeenkomsten of conferenties binnen jouw branche om zo veel mogelijk potentiële klanten te ontmoeten. Vergeet niet om op voorhand voldoende folders te drukken.

Tip 2: Socials

Niet alleen in het echte leven, maar ook op sociale media is een groot netwerk van onschatbare waarde. Zet je mooiste producten in de kijker en geef ook een glimp achter de schermen mee. Dat maakt het extra persoonlijk.  

Tip 3: Zichtbaarheid 

Zorg ervoor dat jouw kantoor opvalt. Via Printdeal kan je mooie posters afdrukken bijvoorbeeld. Hang die ook op bij je thuis aan het raam en vraag andere handelaars om je te steunen en ook foldertjes van jouw zaak op hun toonbank te leggen. 

Tip 4: Website on point 

Niet alleen op straat, maar ook digitaal moet jouw werk snel te vinden zijn. Investeer daarom in website optimalisatie. En gebruik eenvoudige technieken als SEO en SEA om hoger in de zoekresultaten van jouw potentiële klanten te verschijnen. 

Tip 5: Gratis proefperiode 

Geef nieuwe klanten de kans om jouw producten of diensten beter te leren kennen via een gratis demo of proefperiode. Zo beseffen ze hoe waardevol jouw werk is. De kans is groot dat ze nadien klant blijven. 

Tip 6: Samenwerkingen

Werk samen met andere bedrijven die aanvullende diensten of producten aanbieden. Zo kan je je klanten een volledig pakket aanbieden, zonder dat zij er moeite voor hoeven te doen. Bovendien geeft dit jou ook de kans op nieuwe klantencontacten. 

Tip 7: Evenementen

Ga niet alleen naar events van anderen, maar organiseer ook zelf een eigen opendeurdag of workshop! Je trekt er niet alleen nieuwe klanten mee aan, maar toont ook dat jij een autoriteit bent in jouw branche. 

Tip 8: Influencers 

Probeer je producten of diensten door enkele bekende of iets minder bekende influencers aan de man te brengen. Je bereik zal op korte tijd enorm veel groter worden. 

Tip 9: Aanbevelingen 

Vraag referenties of aanbevelingen aan klanten of concullega’s. Mond-aan-mondreclame blijft de beste manier om nieuwe klanten aan te trekken. 

Tip 10: Wees geduldig 

Zelfs als je al deze tips uitvoert, zal je niet van vandaag op morgen ontelbare nieuwe klanten hebben. Met een goeie portie geduld zal je zien dat het op de langere termijn wel veel effect heeft.