Om je huis veilig te houden zijn goede sloten essentieel. Goede sloten beschermen je tegen inbraak en zorgen ervoor dat je een veilig gevoel krijgt. Na verloop van tijd zijn sloten toe aan vervanging, en hiervoor geven sloten je vaak al een signaal! In dit artikel lees je 10 signalen dat het tijd is om je sloten te vervangen.

1.      Je sleutels werken moeizaam

Vaak merk je het al aan hoe je sleutels werken in het slot. Je krijgt ze moeilijk in het sleutelgat en het draaien werkt ook niet meer goed. Dit is een teken dat je sleutel versleten is en daarom toe is aan vervanging. Het kan ook zijn dat je slot aan vervanging toe is, dus je kunt het beste beide vervangen zodat alles weer goed werkt.

2.      Verouderde sloten

Oudere sloten zijn vaak minder veilig dan de nieuwste sloten, waardoor de kans op inbraak groter wordt. Je kunt oude sloten makkelijk kraken. Wij raden je aan om je oude sloten te vervangen, zodat je huis weer goed beveiligd wordt en inbrekers je sloten niet kunnen open kraken.

3.      Sleutels kwijtgeraakt

Ben je je sleutels kwijtgeraakt? De kans is aanwezig dat je ze misschien nog terug vindt, maar om zeker te zijn dat niemand met de gevonden sleutels jouw huis binnenkomt kun je beter je sloten vervangen en nieuwe sleutels maken. Het is een wijze les om altijd goed op te letten waar je je sleutels neerlegt en dat je ze altijd bij je hebt.

4.      Slechte inbraakbeveiliging

Heb je sloten die geen goede inbraakbeveiliging bieden? Zorg ervoor dat je je sloten vervangt die wel goede inbraakbeveiliging bieden. Dit heeft vaak te maken met verschillende functies die moderne sloten wel bieden en oude sloten vaak niet. Hierdoor verklein je de kans op een inbraak.

5.      Nieuwe huisgenoten

Als je in een studentenhuis of woonhuis woont waar je ruimtes met meerdere personen moet delen, kun je je sloten vervangen. Vertrouw je je nieuwe huisgenoten nog niet of heb je gewoon niet graag dat iedereen in jouw eigen ruimte kan binnenkomen, dan kun je uit voorzorg kiezen om je sloten te vervangen.

sleutel in handen vrouw en man

6.      Nieuwe woning

Wanneer je een nieuw huis gekocht hebt denk je misschien niet meteen aan het vervangen van alle sloten, maar wij zouden het wel aanraden. Je weet namelijk niet wie allemaal een sleutel heeft gekregen van de vorige bewoners en of iedereen de sleutels heeft ingeleverd. Zo zouden onbekende mensen in jouw woning binnen kunnen. Vervang daarom altijd je sloten bij het kopen van een nieuwe woning.

7.      De sloten zijn verroest

Na een tijdje kan het zo zijn dat de sloten zijn verroest waardoor je werking van je sloten wordt beïnvloed. De oplossing hiervoor is om ze te vervangen en te kiezen voor moderne sloten. Bij binnendeuren zal roest niet zo snel voorkomen, maar bij buitendeuren wel. Dit komt door het weer en het vocht waar de sloten aan worden blootgesteld.

8.      Sloten zijn beschadigd

Door normale slijtage, het weer of eventuele inbraakpogingen kunnen sloten worden beschadigd. Zeker bij zichtbare schade raden wij je aan om meteen je sloten te vervangen, zodat de buitenwereld niet kan zien dat je sloten niet goed werken.

9.      Onbetrouwbare slotenmaker

Je hebt de beslissing gemaakt om je sloten te vervangen, maar je vertrouwd je slotenmaker niet. Het is daarom altijd aan te bevelen om te kiezen voor een betrouwbare sloten maker zoals een slotenmaker in Tegelen. Dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd is en heb jij ook een veilig gevoel!

10.  Veiligheidsmaatregelen

Wanneer bovenstaande signalen niet van toepassingen zijn kan een signaal ook zijn vanwege veiligheidsmaatregelen dat je je sloten moet vervangen. Bekijk je sloten en analyseer of ze nog goed werken. Houd dit zelf goed in de gaten en anders is de oplossing om je sloten te vervangen.