#1 Doe het zelf

Hoewel je zou denken dat een badkamer renoveren een klus is die jij niet kunt klaren, kan het toch een optie zijn. Het is natuurlijk nooit verkeerd om je te laten bijstaan door een professional, zeker voor het vervangen van sanitaire leidingen. Maar misschien hoef je niet all the way te gaan met het verbouwproces. Wat je zelf kunt doen, zal je heel wat geld besparen. Het enige wat je nodig hebt is tijd en de zin om zelf aan de slag te gaan.

#2 Inspiratie opdoen
Misschien ben je helemaal in de ban van de badkamer van vrienden? Een copy-paste hoef je zeker niet te doen maar laat je vooral inspireren door hun aanpak. Vraag naar adressen van professionals of tips over materialen. Het zal je zeker helpen in het beslissingsproces.

#3 All the way
Het is nooit fijn om maar een deeltje van je badkamer te renoveren. Er zijn er je al velen voorgegaan met hetzelfde idee maar het resultaat is meestal hetzelfde: strippen en opnieuw beginnen. Een badkamer die je terug van nul kunt opbouwen, geeft meestal het mooiste resultaat.

#4 Ga voor modern
Er zijn vandaag heel wat mooie items op de markt die je badkamer een eigen touch geven. Ben je fan van douchewanden met een industriële look? Het is alvast een hot item in vele interieurprogramma’s en een blijver die je badkamer een moderne look geeft.

#5 Praktisch
Een badkamer is een ruimte waar je helemaal jezelf moet kunnen zijn. Neem je elke dag een douche? Dan wil je vooral praktisch en snel kunnen douchen? Voorzie dus voldoende haakjes, een stoeltje, een zeephouder binnen handbereik. Allemaal praktische zaken die je ochtendritueel compleet maken zonder stress.

#6 De natuur binnen
Ben je een liefhebber van groene planten? Ga dan zeker mee in de stijl om natuurelementen in je badkamer te integreren. Wat dacht je van een slingerplant of een pad van keien op de grond? Een eyecatcher die de natuur naar binnen haalt.

#7 Kraanwerk
Besteed zeker voldoende aandacht aan het kraanwerk. Kraanwerk in zilver in combinatie met een zwarte wand is misschien niet de beste match. Durf het eens anders te doen en ga voor een douchekraan die past bij de totaallook die je wenst.

#8 Beleef
Niet is zaliger dan een badkamer waarin je helemaal tot rust kunt komen. Ben je al jaren zot van een bubbelbad? Durf het dan aan om eindelijk te kiezen voor je droombadkamer.

#9 Sfeermakers
Zorg voor sfeerelementen die je badkamer een eigen look geven. Kies voor een bepaalde kleur en koop accessoires die passen binnen het geheel en bovendien functioneel zijn.

#10 Genieten
Is de badkamer van je dromen klaar? Vergeet dan zeker niet om te genieten, alleen of met twee. En zelfs als het drummen wordt voor de spiegel om de tanden te poetsen, is er niets zo fijn dan dat te doen in een badkamer die helemaal je ding is.