Er zijn veel soorten smartphones op de markt. Dus wat de beste smartphone is is voor iedereen anders. Daarnaast gaan de ontwikkelingen snel. Het ene toestel is net op de markt dan wordt het volgende alweer uitgebracht. De markt wordt vooral gedomineerd door Apple en Samsung, maar er zijn ook nieuwkomers op de markt met prima toestellen. We hebben geprobeerd om de meest populaire smartphones van dit moment voor je op een rijt te zetten. 

  1. De iPhone 14

Het nieuwe iPhone 14 is de nieuwste smartphone van Apple. Het design lijkt veel op dat van zijn voorganger, maar toch zijn er enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van de vorige iPhone toestellen. De camera’s zijn beter bij weinig licht en de batterij gaat een stuk langer mee. De iPhone 14 Pro is het grootste toestel van de serie. Ben je van plan een iPhoen 14 Pro of de iPhone 14 aan te schaffen dan moet je nog even wachten tot de releasedatum op 9 september. Je kunt hem wel vast in pre-order zetten. Vergeet er dan ook niet een iPhone 14 Pro cover of iPhone 14 case bij aan te schaffen!

  1. De Samsung Galaxy S22 

Ook het design van de Samsung Galaxy S22 doet denken aan zijn voorganger. Wel kun je bij deze serie kiezen uit meer kleuren. Aan de achterkant van het toestel vind je drie camera’s. Het beeldscherm van de S22 is erg helder en ook tijdens zonnige dagen kun je het goed zien. Het toestel heeft een 10 megapixel front camera. De fotokwaliteit is prima. Je selfie bevat voldoende detail, is scherm en biedt contrast. 

  1. Samsung Galaxy Z-fold3

Een andere populaire smartphone is de Samsung Galaxy Z-fold3. Deze smartphone kun je verticaal dubbelvouwen en uitklappen. Zo heb je binnen in een oogwenk een beeldscherm van bijna het formaat van een tablet. Het design is uniek en stijlvol en de smartphone biedt daarnaast uitstekende specs. 

  1. Xiaomi 12 

Deze nieuwe smartphone heeft een vernieuwd design met strakke en vloeiende lijnen. Maar het toestel valt vooral op vanwege zijn camera. Veel toestellen zijn tegenwoordig erg groot. VInd je dit onhandig, dan is de Xiaomi 12 misschien iets voor je. Het toestel is namelijk opvallend compact en goed met een hand te bedienen. Ook over het scherm van dit toestel valt niets te klagen met een amoled-paneel en een resolutie van 2400 bij 1080 pixels.

5. Nothing Phone

Nothing is gloednieuwe speler op de smartphonemarkt en heeft nog niet zo lang geleden zijn eerste smartphone aangekondigd. Het toestel is een middenklasser met een interessante prijs. Al voor 469 euro is hij beschikbaar. Het meest opvallend aan deze smartphone is zijn transparante achterkant met daarin 900 witte LED’s verwerkt. 

6. Google Pixel 6a

De Google Pixel is een lichtere en goedkopere versie van de Pixel 6, maar de verschillen zijn uiterst klein. De camera’s zijn bijna net zo goed en het scherm is vergelijkbaar. Eigenlijk een van de enige punten waarop de Google Pixel 6a verschilt is de lagere verversingssnelheid van het scherm, de plastic achterkant en de lagere laadsnelheid. Kijk je naar de prijs, dan krijg je met deze smartphone veel waar voor je geld.

7. Asus ROG Phone 6

Hou je van gamen op je smartphone, kies dan voor de Asus ROG Phone 6, een echt gaming toestel met een batterij die 15 uur meegaat. Het toestel heeft maar liefst 16GB werkgeheugen en een zeer snelle Snapdragon 8+ Gen 1 processor. Naast een goede processor heeft deze smartphone verder ook prima specificaties. Zo is er een 50px hoofdcamera en heeft het toestel een goed scherm van 6,78 inch. De batterij heeft een capaciteit van 6.000mAh en kan de hele dag mee.

8. Apple iPhone Mini

Ben je op zoek naar een kleinere telefoon dan is de iPhone 13 mini een van de beste smartphones die je op dit moment kan kiezen. Het toestel heeft een formaat van 5,4 inch. De Apple iPhone Mini is wat goedkoper dan de grotere iPhone toestellen, maar doet niet onder qua specs.

9. Apple iPhone 13 Pro Max

Ook al komt de iPhone 14 binnenkort uit, dit toestel is nog steeds erg populair. En dat is niet voor niets. Het toestel is een echte Pro zowel op het gebied van specificaties als op gebied van formaat. Het uitstekende beeldscherm toont films en series haarscherp. Het toestel heeft een krachtige chip en is volledig waterdicht. 

10. Samsung Galaxy S21 Ultra

Het topmodel van Samsung uit de S21 serie is de S21 Ultra. Dit toestel biedt krachtige hardware, geweldige camera’s en 5G. Het design van de S21 Ultra is strak en elegant. Met recht een van de beste smartphones van Samsung van dit moment.