Met zoveel series om uit te kiezen op Netflix, kan het soms moeilijk zijn om te beslissen wat je wilt kijken. Daarom hebben we een lijst gemaakt van de 10 beste series voor 2023. Of je nu houdt van actie, drama, komedie of iets anders, er is voor ieder wat wils. Bekijk ook onze aanbeveling voor Scandinavische series op Netflix op FikaMagazine voor nog meer opties.

The Witcher

Deze populaire fantasyserie volgt de avonturen van Geralt van Rivia, een monsterjager met speciale krachten die wordt ingehuurd om verschillende opdrachten op te lossen. Met zijn zwart-wit moraliteit en unieke wereldbouw is “The Witcher” een must-see voor liefhebbers van het fantasygenre.

Stranger Things

Deze klassieker op Netflix volgt het verhaal van een groep tieners die worstelen met het verdwijnen van hun vriend en de vreemde gebeurtenissen die daarna plaatsvinden in hun stad. Met zijn opwindende verhaallijn, liefdevolle personages en unieke tijdsgeest is “Stranger Things” een show die je niet wilt missen.

The Mandalorian

Als fan van “Star Wars” mag je deze live-action serie zeker niet missen. “The Mandalorian” volgt de avonturen van een machtige mandalorianische krijger terwijl hij een jonge bounty opvangt en op pad gaat om te overleven in een gevaarlijke galactische wereld.

The Umbrella Academy

Deze kleurrijke en unieke superheldenserie volgt een groep geadopteerde broers en zussen met speciale krachten die samenwerken om de wereld te redden. Met zijn bizarre humor en emotionele verhaallijn is “The Umbrella Academy” een verfrissende afwisseling voor liefhebbers van het superheldengenre.

The Office(Amerikaanse versie)

Als je op zoek bent naar een luchtige en grappige show om te kijken, dan is “The Office” een geweldige keuze. Deze komedieserie volgt het dagelijkse leven van een groep werknemers op een papierbedrijf en hun pogingen om de saaie werkdag te overleven.

Black Mirror

Als je van sciencefiction en sociale kritiek houdt, dan is “Black Mirror” een must-see. Deze anthologie-serie volgt verschillende verhalen die de donkere kanten van technologie en de media verkennen.

Peaky Blinders

Deze historische misdaadserie volgt het verhaal van de Shelby-familie, een beruchte criminele organisatie in Birmingham, Engeland na de Eerste Wereldoorlog. Met zijn opwindende plotwendingen en sterke prestaties van de cast is “Peaky Blinders” een must-see voor liefhebbers van misdaadseries.

Narcos

Deze populaire serie volgt het verhaal van de Colombiaanse drugskoning Pablo Escobar en de pogingen van de DEA om hem te vangen. Met zijn intense actie en realistische portrettering van het leven van Escobar is “Narcos” een must-see voor liefhebbers van true crime.

Orange is the New Black

Deze komediedrama volgt het leven van een vrouw die naar de gevangenis gaat voor een misdaad die ze jaren geleden heeft begaan. Met zijn unieke personages en emotionele verhaallijn is “Orange is the New Black” een must-see voor liefhebbers van karaktergedreven series.

Money Heist (of “La Casa de Papel” in het Spaans)

Deze Spaanse serie volgt een groep dieven die een geplande overval op de Koninklijke Munt van Spanje uitvoeren. Met zijn opwindende plotwendingen en sterke prestaties van de cast is “Money Heist” een must-see voor liefhebbers van misdaadseries.

The bridge

Deze Zweedse en Deense samenwerking volgt het verhaal van twee politieagenten, één uit Zweden en één uit Denemarken, die samenwerken om een seriemoordenaar op te sporen die op de Oresundbrug tussen de twee landen opereert. De show is bekend om zijn complexe verhaallijn en de prachtige opnames van de stedelijke en natuurlijke landschappen van Zweden en Denemarken. Als je van misdaadseries houdt met een Scandinavische twist, is “The Bridge” zeker het bekijken waard.