Je zal het begrip ‘Mindset’ vast wel een keer gehoord hebben op de werkvloer, de sportschool of misschien heb je het wel eens voorbij zien komen in de media. Mindset is de verzameling van gedachten en overtuigingen die instelling, gewoonten of mentale houding vormen. Deze verzameling kan dan iemands interpretaties en reacties op gebeurtenissen en situaties vooraf bepalen. Er zijn veel boeken geschreven over dit begrip om mensen wat meer te informeren over de mindset. De top 10 mindset boeken hebben wij in deze blog verwerkt!

1. Master your mindset

Dit boek is een laagdrempelige manier om wat meer over het onderwerp te weten en om ermee in aanmerking te komen. Het is een boek dat gemakkelijk en leuk wegleest omdat de auteur, Michael Pilarczyk, je meeneemt in zijn eigen en de switch in zijn mindset.

2. Rich Dad, Poor Dad

Robert Kiyosaki verteld in dit boek zijn eigen verhaal over zijn twee ‘vaders’. Zijn eigen vader die een fixed mindset had en de vader van zijn beste vriend, één van de rijkste ondernemers van Hawaii. In het boek vertelt hij over de lessen die hij van beide vaders heeft meegekregen en hoe de mindset van zijn eigen vader hem een andere kijk op het leven heeft gegeven en hoe hem dit een financieel succes heeft opgebracht.

3. The One Thing

Gary Keller legt jou in dit boek wat dat éne ding is dat al het andere gemakkelijker maakt in het leven.

4. Mindgym

Als je zelf je mindset wilt trainen is MindGym van Wouter de Jong een erg fijn boek om mee te beginnen. In dit boek verteld Wouter hoe je mind(set) getraind kan worden, net zoals een spier. Wouter geeft praktische voorbeelden, tips en oefeningen.

5. Think and Grow Rich

Het boek Think and Grow Rich van Napoleon Hill is al sinds 1937 een feit. Het levenswerk van Hill bevat inzichten en wetten die tijdloos en universeel zijn. Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.

6. De zeven eigenschappen van succes in je leven

Stephen Covey legt in dit boek uit wat de zeven eigenschappen zijn van succes in je leven.

7. Het geheim van Levenskracht

In dit boek lees je over praktische tips waar je optimaal gebruik van kunt maken van de onuitputtelijke bron van levensenergie. Rajshee Patel, de auteur van het boek, legt uit hoe jij in je drukke bestaan toegang kunt krijgen tot je onbegrensde potentieel.

8. De Edele Kunst van Not Giving a Fuck

In het zeer directe boek van Mark Manson zijn op loslippige wijze bepaalde zaken in het leven verwoord. “Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt.”

9. Reset je Mindset

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten, persoonlijke verhalen en praktijkervaringen laat Daan Jensen, de auteur, zien hoe je je mindset kunt inzetten om meer te halen uit jezelf, anderen en het leven.

10. Goaldigger Mindset

Eve Tomaszewski deelt in haar boek haar levenslessen die zij leerde op het gebied van ondernemen, succes en zelfvertrouwen. Het boek staat vol praktisch advies waarmee je zelf de goede en ambitieuze mindset kunt creëren waarna je vervolgens je pad kunt uitstippelen naar een succesvol leven.