Voor bedrijven als particulieren wordt het leasen van een auto steeds interessanter en dus ook populairder. Hierdoor komen er ook echter veel mogelijkheden op de markt. In deze blog gaan we kijken naar de 10 beste lease plannen, zodat jij het lease plan kunt vinden dat bij jou past!

10 Beste lease plannen

1. Operationele lease

Operationele leases bieden een ideale oplossing voor degenen die graag vaak van auto willen veranderen. Ze omvatten zowel korte- als langetermijnopties, waardoor je flexibiliteit hebt in je keuze. Bovendien is er zelfs een optie voor private lease beschikbaar, speciaal ontworpen voor particulieren. Met deze leaseplannen kun je moeiteloos genieten van verschillende auto’s zonder je zorgen te maken over eigendom. Het is de perfecte oplossing voor wie houdt van afwisseling en gemak.

2. Financiële leases

Financiële leases, zoals financial lease en netto financial lease, zijn op maat gemaakt voor ondernemers met het oog op het kopen van de auto aan het einde van het leasecontract. Deze leasevormen bieden zakelijke flexibiliteit en financiële controle. Het geeft ondernemers de mogelijkheid om de auto uiteindelijk te bezitten, wat vaak als een strategische investering wordt beschouwd. Met deze financiële lease-opties kun je niet alleen een voertuig gebruiken voor je bedrijf, maar ook toewerken naar eigendom, wat een slimme zakelijke beslissing kan zijn.

3. Elektrische auto leases

Elektrische auto leases zijn tegenwoordig in opkomst, dankzij hun milieuvriendelijke karakter en kostenefficiëntie. Deze voertuigen winnen terrein vanwege hun lage bedrijfskosten en verminderde CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu. Voor zakelijke doeleinden bieden ze ook aanzienlijke fiscale voordelen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor bedrijven. Het zakelijk leasen van elektrische auto’s toont niet alleen betrokkenheid bij duurzaamheid, maar kan ook de financiële gezondheid van een bedrijf verbeteren dankzij de belastingvoordelen. Het is een win-win situatie voor het bedrijfsleven en het milieu.

4. Shortlease

Shortlease is de ideale keuze voor iedereen die behoefte heeft aan tijdelijke mobiliteit zonder zich vast te leggen aan een langdurig leasecontract. Of je nu een flexibele ondernemer bent die snel van auto wil wisselen of een particulier die een tijdelijke auto-oplossing nodig heeft, shortlease biedt de vrijheid die je zoekt. Met deze optie kun je genieten van de voordelen van leasen zonder de langdurige verplichtingen. Het is een handige en flexibele manier om altijd over een betrouwbare auto te beschikken, precies wanneer je deze nodig hebt.

5. Occasion lease

Occasion lease is een slimme keuze voor kostenbewuste consumenten die op zoek zijn naar een voordelige autodeal. Dit type lease biedt gebruikte auto’s aan tegen aantrekkelijke tarieven, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor degenen die willen besparen op de kosten van een nieuwe auto. Met occasion lease kun je genieten van de voordelen van leasen, zoals lagere maandelijkse betalingen en vaak inbegrepen onderhoud, terwijl je profiteert van de waarde die gebruikte voertuigen kunnen bieden. Het is een budgetvriendelijke manier om mobiel te blijven zonder de last van een nieuwe auto te kopen.

6. Operational lease plus

Operational Lease Plus combineert uitgebreide service met kostenefficiëntie, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bedrijven.

7. Private lease

Private lease is speciaal ontworpen voor particulieren die de voordelen van leasen willen ervaren zonder een auto te kopen.

8. Shortlease zakelijk

Shortlease zakelijk is een flexibele optie voor bedrijven die snel moeten kunnen inspelen op veranderende behoeften.

9. Full operational lease

Full Operational Lease omvat alle kosten, inclusief verzekering en onderhoud, waardoor bedrijven zich volledig kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

10. Elektrische bestelauto leases

Elektrische bestelauto leases zijn ideaal voor bedrijven die streven naar milieuvriendelijkheid in hun wagenpark en kosten willen minimaliseren.

Voordelen van zakelijk leasen van een elektrische auto

Een elektrische auto zakelijk leasen biedt aanzienlijke voordelen:

·         Groene mobiliteit: Elektrische auto’s stoten geen schadelijke gassen uit en verminderen de ecologische voetafdruk.

·         Fiscale stimulansen: Ondernemers profiteren van belastingvoordelen, zoals lagere bijtelling en investeringsaftrek.

·         Lagere brandstofkosten: Elektriciteit is aanzienlijk goedkoper dan benzine of diesel.

·         Onderhoudsinclusie: Onderhoudskosten zijn meestal inbegrepen in het leasecontract, waardoor bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over onverwachte uitgaven.

·         Positief imago: Zakelijk leasen van elektrische auto’s toont betrokkenheid bij duurzaamheid, wat het imago van een bedrijf kan verbeteren.

Het kiezen van het juiste leaseplan hangt af van je persoonlijke of zakelijke behoeften. Met de groeiende beschikbaarheid van elektrische auto’s wordt zakelijk leasen van deze voertuigen steeds aantrekkelijker, met aanzienlijke fiscale voordelen en milieuvriendelijke eigenschappen. Overweeg je een leaseplan? Denk dan goed na over je behoeften en kies het plan dat het beste bij je past.